Sute de persoane dintr-un sat mureşean au rămas izolate de lume, după ce cablurile de telefonie fixă au fost furate

 
Localnicii dintr-un sat mureşean nu pot folosi telefoanele fixe.
Localnicii dintr-un sat mureşean nu pot folosi telefoanele fixe.
FOTO: realitatea.net

Majoritatea localnicilor din satul Dileul Vechi sunt vârstnici, iar telefonul fix reprezenta singura variantă de a suna după ajutor, în caz de boală. Hoţii de cabluri şi-au putut face treaba în voie, fiindcă majoritatea poliţiştilor din zonă erau în concediu.

Ioan Păcurar este doar unul dintre localnicii din Dileul Vechi, care se confruntă cu probleme grave de sănătate. Dacă se simte rău şi are nevoie de ajutor medical nu prea are ce să facă. Telefonul fix nu mai funcţionează de două săptămâni. Omul crede că poliţia ar putea depune mai mult efort pentru stoparea furturilor. Soţia lui îşi aminteşte şi acum, cât de greu a fost să cheme ajutor la miezul nopţii.

"Plătim abonament, dar telefon de două săptămâni nu avem. Când a fost bolnav soţul,  nu am avut nici atunci telefon. Am umblat după mobil noaptea la unu şi aşa am reuşit să aducem salvarea din Tîrgu-Mureş", spune Mărioara Pop.

Autorităţile nu pot da un răspuns clar,  privind rezolvarea situaţiei. "Din păcate, nu suntem la primul caz, am mai avut două cazuri, anul trecut. Ni s-a promis şi sperăm că în cel mai scurt timp, vor fi înlocuite firele furate", a declarat Ioan Megheşan, primarul comunei Ogra.

Poliţia spune că se fac cercetări. În perioada furturilor, un singur poliţist supraveghea patru sate.

Localnicii sunt dezamăgiţi că în prag de sărbătoare au rămas fără posibilitatea de a lua legătura cu restul lumii.



Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?