Alertă în Covasna! 300 de oameni evacuaţi preventiv din cauza unei viituri

Sute de oameni din Covasna, evacuaţi preventiv din cauza unei viituri
Sute de oameni din Covasna, evacuaţi preventiv din cauza unei viituri

Stare de alertă în Covasna, din cauza inundaţiilor. Peste 300 de locuitori din satul Căpeni au fost evacuaţi azi-noapte din cauza pericolului major. Digul de protecție care preia unda de viitură produsă pe cursul râului Olt, în comuna Baraolt, riscă să se rupă. Autorităţile au decis evacuarea a 130 de locuinţe din apropiere. Potrivit ISU, există posibilitatea ca digul de protecție din zonă să cedeze înainte de traversarea în totalitate a viiturii. La faţa locului, sunt mobilizaţi circa 40 de angajaţi ai ISU, 25 de pompieri voluntari şi aproape 30 de jandarmi şi poliţişti şi se aşteaptă suplimentarea forţelor cu efective ale ISU Mureş şi Bacău, care vor veni cu microbuze şi autocamioane pentru a ajuta la acţiunile de evacuare.

Măsura de evacuare a fost pusă în aplicare pe baza deciziei Primăriei Baraolt, Prefecturii Covasna, Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi Sistemului de Gospodărire a Apelor, după ce specialiştii au avertizat că există riscul ruperii digului de protecţie contra inundaţiilor, din cauza unei viituri ce ar putea să se producă în următoarele ore pe Râul Olt.

 Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?