Sute de elevi din Cluj sunt condamnaţi să înveţe în şcoli dărăpănate

 
Foto: Realitatea TV
Foto: Realitatea TV
Sute de elevi din judeţul Cluj vor învăţa şi în acest an în şcoli dărăpănate. În tot judeţul, 55 de unităţi de învăţământ au nevoie urgentă de reparaţii capitale pentru a putea funcţiona în bune condiţii, însă nu există fonduri. Aşa se face că unele şcoli arată ca nişte şantiere abandonate.
Un exemplu este şi şcoala din comuna clujeană Dăbâca. Acoperişul stă să cadă, iar instalaţia de încălzire este într-o stare deplorabilă. De apă curentă, canalizare sau grupuri sanitare nici nu poate fi vorba. Lucrările de reabilitare au fost abandonate din lipsă de fonduri.

Criza finanaciară este de vină pentru lipsa fondurilor, spun responsabilii din primărie. La alte 15 şcoli din judeţ au fost întrerupte reparaţiile. În câteva cazuri, constructorii au acceptat să lucreze pe datorie, dar nu pentru mult timp.


În total, 55 de şcoli din judeţ au nevoie de reparaţii ca să poată primi elevii la toamnă, însă Inspectoratul Şcolar nu are de unde lua cei 50 de milioane de lei necesari.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?