Imagini dramatice cu sute de balene care au eșuat în Noua Zeelandă

 
Balene eşuate
Balene eşuate
Balene eşuate Balene eşuate

Sute de balene pilot eșuate pe o plajă izolată din South Island din Noua Zeelandă au murit vineri, zeci de persoane făcând eforturi în acest timp pentru a salva cetaceele ajunse în apele de adâncimi mici și pe plajă, informează DPA și Reuters.416 balene pilot au eșuat în zona Farewell Spit, iar 75% dintre acestea nu au reușit să supraviețuiască pe parcursul nopții, a anunțat într-o declarație purtătorul de cuvânt al Departmentului pentru Operațiuni de Conservare (DOC), Andrew Lamason.

La primele ore ale dimineții de vineri, odată cu fluxul, o primă încercare de reîntoarcere a balenelor supraviețuitoare în larg a fost încununată de succes, iar salvatorii au format un lanț uman pentru a împiedica cetaceele să eșueze din nou, a declarat pentru DPA Kath Inwood, una dintre persoanele implicate în operațiunile de salvare. Însă, aceasta a adăugat că există în continuare pericolul ca cetaceele să revină la mal în cursul nopții, când nu se poate interveni pentru salvarea lor deoarece oamenii nu se află în siguranță în apropierea balenelor în întuneric.

În cazul în care va fi necesar, o a doua operațiune de salvare ar putea avea loc în cursul zilei de sâmbătă.

Potrivit Agerpres, evenimentul de vineri este al treilea cel mai important de acest fel de la începerea înregistrărilor din Noua Zeelandă, în anii 1800. În 1918, 1.000 de balene au eșuat în zona Chatham Islands, iar în 1985 450 de cetacee au fost surprinse de reflux în Auckland.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?