Surse: Viorica Dăncilă, obligată să tergiverseze amnistia şi graţierea

 

Surse guvernamentale au declarat pentru Realitatea TV că poziţia Vioricăi Dăncilă, de tergiversare a amnistiei și grațierii, este impusă de presiunile partenerilor euro-atlantici, care nu sprijină proiectul discutat în ședințele PSD. Conform surselor citate, în ultima săptămână, atât președintele Iohannis, cât și Viorica Dăncilă au primit un raport de la Washington, via Bruxelles.

Documentul atrage atenția asupra consecințelor grave ale preconizatei ordonanțe pentru amnistie și grațiere, care ar duce la destabilizarea statului de drept în România.

În acelaşi timp, raportul avertizează că girarea unei asemenea ordonanțe ar fi incompatibilă cu statutul de țară care deține președinția rotativă a Uniunii Europene.

În consecință, conform surselor citate, în baza parteneriatului euro-atlantic și în urma acestei poziționări ferme din partea aliaților, Viorica Dăncilă este forțată să nu dea curs presiunilor politice ale baronilor din partid în favoarea amnistiei. Lucru care-l va pune pe Liviu Dragnea într-o poziție extrem de delicată, începând chiar cu primele zile ale anului 2019. Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?