Surse: Comisia Europeană pregăteşte "nucleara" pentru guvernul Dăncilă

 

Surse guvernamentale susţin că Executivul condus de Viorica Dăncilă așteaptă, săptămâna viitoare, o scrisoare extrem de dură din partea Comisiei Europene, pe tema justiției. Documentul vine ca urmare a raportului extrem de critic al Comisiei de la Veneţia, potrivit stiripesurse.ro.Potrivit sursei citate, în cursul vizitei de la Stasbourg, premierul Viorica Dăncilă le-ar fi cerut liderilor europeni să aștepte raportul Comisiei de la Veneția. Aceștia au așteptat, iar raportul este unul dezastruos pentru România, așa că și reacția Comisiei Europene va fi una pe măsură.

Pe lângă raportul de la Veneţia, există și scrisoarea prim-vicepreședintelui Frans Timmermans, care atrage atenția asupra unor nereguli din zona justiției.

Conform acelorași surse, dacă Guvernul nu va respecta dispozițiile Comisiei de la Veneția, România riscă sancțiuni drastice din partea Comisiei Europene. Se va intra într-o etapă cu proceduri de ingrigement pe mai multe zone și atacuri la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, acolo unde sancțiunile pentru nerespectarea unui astfel de raport antrenează mize uriașe.

O procedură similară a fost deja aplicată Poloniei. 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Vladimir
21 Oct 15:29
Prin tot ceea ce face Guvernul PSD și Ministrul Justiției își bat joc de toți romanii intr-un total dispreț! Dacă membrii PSD au votat asemenea indivizi înseamnă ca pur SU simplu au fost amăgiri. Mințiți la greu și acum vedem rezultatul acestei guvernări dezastruoase, fără REZTRUCTURAREA ÎNTREGULUI SISTEM BUGETAR,SALARIILE URIAȘE IN RAPORT CU PERFORMANȚELE SLABE, ALE EXECUTIVULUI,OAMENI DIN PSD PUȘI IN FRUNTEA UNOR MINISTERE CHEIE CÂND IN VIAȚA LOR NU AU CONDUS MĂCAR CEVA, AU CITIT PROBABIL ALTCEVA DAR IN NICIUN CAZ ECONOMIE,POLITICI COMERCIALE, CUNOȘTINȚE MINIME DE GEO POLITICA TOATE LA UN LOC NE DAU IMAGINEA INVOMPETENTEI! SA MAI VOTEZE ROMANII AȘA CEVA DAR ROMANII VOTEAZĂ CU INIMA ȘI MAI PUȚIN CU CAPUL, TORUL TINEVDE O EDUCAȚIE, MEDIUL IN CARE TE-AI FORMAT ȘI MULTE,MULTE ASEMENEA CARE NE DAU “ PROFILUL “ DE OAMENI CU UN BAGAJ EXTREM DE SĂRAC ȘI CULMEA REPREZINTĂ ROMANIA AFARA CEEA CE ESTE MAI GRAV!
Răspunde
0 0
Jan
21 Oct 09:49
Nu e bai, are baltaaa pesteeee ! Rusificarea merge mai departe !
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?