Surpriză uriașă. Cui i-a propus Liviu Dragnea postul de director la TVR

 

Liviu Dragnea i-a propus comentatorului sportiv TV Costi Mocanu, fost adjunct al lui Adrian Sârbu la ProTV, funcția de director general la TVR, dar discuțiile s-au oprit pentru că Mocanu se afla pe atunci sub contract cu PRO TV.

Conform prosport.ro, contactele ar fi încetat brusc după ce Costi Mocanu ar fi cerut să i se dea mână liberă.

Costi Mocanu i-ar fi solicitat lui Liviu Dragnea mai multe lucruri, între care și garanția că va fi lăsat să-și facă treaba, fără imixtiuni externe în politica editorială, susține sursa citată. El garanta, în schimb, că va pune pe picioare instituția într-un orizont relativ scurt de timp.

Costi Mocanu a confirmat, pentru prosport.ro, discuțiile cu Liviu Dragnea, dar a menționat că n-ar caracteriza drept condiții lucrurile pe care le-a cerut interlocutorilor politici.

“N-am discutat doar cu Dragnea… Am vorbit și cu alții. Inclusiv de la alte partide. Nu am pus condiții. Poți să condiționezi Parlamentul? Dar le-am spus că, în opinia mea, cadrul legislativ după care se guvernează TVR, ca și Radiodifuziunea Română, este vechi și depășit. Ar trebui schimbat, pentru ca un manager – și aici nu m-am referit neapărat la mine, e vorba de orice manager ar veni! – să poată face treabă.

Ca să fie performantă, TVR trebuie să funcționeze după regulile unui post de televiziune privat, listat la bursă. Simplu! Nu este posibil ca TVR să încaseze 100 de milioane de euro pe an de la stat și să înregistreze pierderi! Din ce știu eu, a fost inițiată o lege de modificare a statutului TVR și al Radiodifuziunii. A și trecut de Parlament", a explicat Costi Mocanu.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?