Suplimentele banale care îți distrug vasele de sânge și duc la infarct

Nu doar sedentarismul și alimentația nesănătoasă sunt de vină pentru atacul de cord, ci și infecțiile respiratorii, suplimentele de calciu sau problemele gingiilor.Principalii factori responsabili de infarct sunt fără îndoială alimentația, lipsa mișcării și fumatul. Specialiștii cardiologii atenționează însă că există și cauze mai puțin obișnuite precum: relațiile afective tensionate, problemele gingiilor sau depresia, cu un impact semnificativ asupra sănătății cordului.

Dacă ești diagnosticat cu gripă sau alte infecții ale tractului respirator, ai un risc de cinci ori mai mare de a face un atac de cord. De asemenea, în urma unui studiu al cercetătorilor din Rotterdam bolile de rinichi și problemele de la nivelul rinichilor pot mări riscul unui atac de cord.

Depresia provoacă la fel de multe boli de inimă ca fumatul, un nivel ridicat al colesterolului sau hipertensiunea. Astfel, depresia poate afecta funcțile inimii prin influența directă asupra sistemului nervos și cardiovascular, prin creșterea inflamației vaselor de sânge.

Potrivit doctorulzilei.ro, suplimentele de calciu, dar și problemele ale gingiilor sunt alți factori care duc la infarct.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?