Summitul de la Goa: Statele BRICS se angajează să intensifice măsurile de combatere a terorismului

 

Liderii organizaţiei BRICS au adoptat o declaraţie comună, la finalul summitului de la Goa, în care se angajează să intensifice măsurile de combatere a terorismului şi a extremismului, forţe care pun în pericol stabilitatea şi pacea internaţională, notează The Associated Press.

În cadrul summitului de la Goa în sud-vestul Indiei, cele cinci state membre ale BRICS - Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud - au convenit să acţioneze împotriva entităţilor care finanţează şi aprovizionează cu armament grupările teroriste, scrie Mediafax.

"Am căzut de acord că cei care aprovizionează, adăpostesc şi susţin forţele terorii constituie o ameninţare la fel de mare ca teroriştii," se afirmă în declaraţia comună.

Preşedinţii Xi Jinping al Chinei, Vladimir Putin al Rusiei, Michel Temer al Braziliei şi Jacob Zuma al Africii de Sud, şi gazda acestora, premierul indian Narendra Modi, au convenit să abordeze problema încetinirii ritmului de creştere a economiei globale, reînnoind angajamentul de a ajuta la redresarea economică globală prin investiţii în proiecte de infrastructură şi în sectorul industrial.

"Într-o lume marcată de noi ameninţări de securitate şi incertitudini economice permanente, BRICS rămâne o lumină călăuzitoare pentru pace, potenţial şi promisiune," a declarat Modi.

Prioritatea acordată combaterii extremismului în declaraţia finală este percepută ca o victorie importantă pentru India, ţară care se confruntă de mai mult decenii cu militanţii din regiunea Caşmir.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?