Au văzut un submarin nazist în stare impecabilă. Când au intrat în navă, au rămas fără cuvinte

 

Un submarin de tip VII din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, în stare excelentă, poate fi vizitat în Germania, pe malul Mării Baltice, lângă Kiel. Galeria Foto.Submarinul U-995 a fost dat în folosință în 1943, în plină luptă pentru dominația Atlanticului. Este un submarin de tip VII, cea mai folosită clasă de submarine din timpul Războiului. În jur de 703 nave de acest tip au fost construite.

Nava se afla în Norvegia la finalul războiului și a fost predată autorităților britanice. În 1948, submarinul a ajuns în proprietatea marinei norvegiene, unde a rămas până în 1965. În 1971, nava a ajuns în Germania, la muzeul naval din Laboe, de pe coasta Mării Baltice.

U-995 are o lungime de 67 de metri și un deplasament de 759 de tone. Nava era propulsată de două puternice motoare diesel și avea o viteză de 17,7 noduri (32,8 km/h) la suprafață și 7,6 noduri (14,1 km/h) scufundat.

Ce au găsit în interiorul submarinului, în Galeria Foto.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?