SUA trimit 3.000 de militari în țările baltice pentru manevre militare

 

Generalul american, John O'Connor, a anunțat, luni, că Statele Unite vor trimite 3.000 de soldați, pentru manevre militare, în țările baltice. Potrivit acestuia, SUA au trimis peste o sută de echipamente militare grele, în special tancuri și alte vehicule de luptă, în cele trei țări baltice, pentru a le întări capacitatea de apărare și pentru a descuraja Rusia să le amenințe, informează HotNews.ro.

Aceste livrări au ca scop să arate "președintelui Putin determinarea noastră și Rusiei că ne putem reuni forțele", a spus generalul O'Connor, însărcinat cu transportul echipamentelor.

Tancurile Abrams, vehiculele de luptă Bradley și vehiculele Scout Humvees vor rămâne în Estonia, Letonia și Lituania, atât timp cât "va fi necesar pentru a descuraja Rusia, în fața unei agresiuni", a subliniat John O'Connor.


Membre ale NATO și UE, din 2004, cele trei țări baltice au un potențial militar propriu foarte slab.
Intervenția Rusiei, în estul Ucrainei, și manevrele militare în regiunea marii Baltice au stârnit temeri că puterea de la Kremlin ar putea încerca să destabilizeze cele trei țări, care au făcut parte din URSS, timp de o jumătate de secol.

În fața acestei situații, NATO își întărește capacitățile prin crearea unei forțe de 5.000 de oameni, care pot fi rapid mobilizați și sase centre de comandament, în proximitatea Rusiei, inclusiv în România.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
neluvale62
10 Mar 14:53
asta au si vrut...si au obtinut...chipurile e nevoie de americani acolo...atentie...americani la granita cu Rusia...asta a fost scopul euromaidanului...sa puna ei piciorul acolo..apoi vor aduce armament vezidoamne sa apere tarile baltice...scut etc...nu au reusit cu CRIMEEA.NATO NU TREBUIA SA MAI EXISTE SI ERA PACE...ASA EXCALADAREA REANARMARII.
Răspunde
0 0
roman
09 Mar 23:02
Daca primul coment./Marcin Mamon- The Intercept/...atunci transmiteti acesta(despre Francul Elvetian) The official site Keith Weiner/Economics !!!este in interesul a. Mii de romani!
Răspunde
0 0
roman
09 Mar 22:59
Daca primul coment./Marcin Mamon- The Intercept/...atunci transmiteti acesta(despre Francul Elvetian) The official site Keith Weiner/Economics !!!este in interesul a. Mii de romani!
Răspunde
1 0
roman
09 Mar 22:07
NATO ?problema domnilor,in Ucraina alaturi de nazi.Azov(pt. a "plati o datorie de onoare"este IS!!!Batalionul Dzokhar Dudaev condus de Isa Munaev(ucis Donetk)ceceni ... chemati de ex.dreapta in ajutor!Marcin Mamon/The intercept!Intrebarea este legitima:NATO pt. Ce puii mei mai exista?/revolutii colorate!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?