SUA se pregătesc pentru un uragan-monstru. Florence va lovi joi coasta de est

 
SUA se pregătesc pentru un uragan-monstru. Florence va lovi joi coasta de est
SUA se pregătesc pentru un uragan-monstru. Florence va lovi joi coasta de est

Statele Unite se pregătesc pentru un uragan-monstru - Florence, care va lovi joi. În drumul său spre coasta de est a Statelor Unite, furtuna a urcat de la categoria 4 la 5 și are o viteză a vântului ce depășește 220 de kilometri pe oră. Până acum, 1,7 milioane de oameni au primit ordin de evacuare, iar cei care nu au plecat se pregătesc pentru a înfrunta urgia. În Statele Carolina de Sud, de Nord, Virginia, Maryland şi Washington pregătirile sunt în toi. Oamenii îşi baricadează casele, construiesc diguri improvizate şi îşi fac provizii. 

Aproximativ 1,7 milioane de oameni au primit ordin de evacuare. Autostrăzi întregi au fost blocate de familii care fugeau din calea uraganului, aşa că autorităţile le-au transformat în drumuri cu sens unic, pe care oamenii se pot îndepărta de coastă. 


Meteorologii sunt îngrijoraţi deoarece furtuna îşi încetineşte viteza de deplasare chiar înainte să ajungă pe Coasta de Est, la fel cum a făcut şi uraganul Harvey, ce a adus cantităţi uriaşe de ploi torenţiale peste Houston de-a lungul mai multor zile în 2017. Furtuna a creat atunci pagube de 125 de miliarde de dolari.

Încălzirea globală este cauza cea mai probabilă pentru furtunile care devin mai puternice decât în trecut, precum Florence, potrivit Administraţiei Naţionale a Oceanelor şi a Atmosferei din Statele Unite. Schimbările climatice ridică nivelul mării şi contribuie la ploile torenţiale şi intensitatea furtunilor. Uraganele din viitor vor fi mai intense, avertizează Administraţia. Între timp, președintele american Donald Trump crede în continuare că subiectul încălzirii globale este o farsă. 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?