Studiu: Un român din trei îşi doreşte autoturism electric

 

Românii sunt cei mai interesaţi est-europeni să cumpere maşini electrice. Mai mult de o treime dintre cei care vor să-şi cumpere un autoturism se gândesc la unul elelectric, arată un studiu realizat pentru E-On. 

Românii sunt printre cei mai deschişi europeni la ideea de a achiziţiona autovehicule electrice, relevă un studiu realizat de E.ON şi Kantar EMNID, conform căruia 36% dintre cei care în momentul sondajului erau în căutarea unui autoturism nou, intenţionau să cumpere unul electric. Acelaşi procent este şi în Italia, dar contextul este cu totul diferit. 

Pe de altă parte, la fel ca majoritatea est-europenilor, românii sunt destul de sceptici când sunt întrebaţi despre cum văd potenţiala supremaţie a vehiculelor electrice pe şosele. Astfel, 22% dintre cei chestionati spun că este exclus ca ţara noastră să ajungă vreodată la performanţa de a avea un parc auto format în majoritate din vehicule electrice. Alţi 25% dintre conaţionali previzionează că vehiculele electrice ar putea depăşi numărul vehiculelor cu motor convenţional abia peste 20 de ani.

Conform răspunsurilor celor chestionaţi, în România, unul dintre principalele motive descurajante pentru cei care nu s-au lăsat încă convinşi să investească în maşini electrice ar fi numărul scăzut de staţii de încărcare.

Rezultatele fac parte din studiul “Trăind în Europa”, realizat în prima lună a acestui an, în cadrul căruia E.ON și Kantar EMNID au chestionat circa 10.000 de oameni din Danemarca, Franţa, Germania, Italia, Marea Britanie, Republica Cehă, România, Suedia, Turcia și Ungaria.

Toate detaliile pe Realitatea Financiară.Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Mihalache
01 Apr 21:06
Bateriile de acumulatori au viata scurta si sunt scumpe asa ca la nivelul meu de venit nu ami doresc acest tip de automobil.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?