Studiu controversat - Gena homosexualității, identificată de oamenii de știință

 
Gena homosexualității, identificată de oamenii de știință
Gena homosexualității, identificată de oamenii de știință

Cercetătorii de la Universitatea Chicago au identificat două seturi de gene care îi fac pe oameni să fie homosexuali. Studiul sugerează că această preferinţă sexuală nu este o simplă alegere personală, ci este determinată biologic.

Concluzia studiului a născut deja dezbateri aprinse, pentru că noua descoperire poate duce la discrimnări. Femeile ar putea decide să avorteze, în urma unor teste genetice, copiii care vor fi homosexuali, iar persoanele care au această orientare sexuală ar putea fi discriminate de companiile de asigurari, de exemplu, scrie descopera.ro

Savanţii americani au analizat ADN-ul a 400 de fraţi homosexuali. În urma analizelor, două fragmente de ADN au fost asociate cu această orientare sexuală.

Deocamdată nu se ştie exact care sunt genele care determină asta şi cum anume influenţează ele preferinţele erotice.

Studiul susţtine astfel rezultatele unei cercetări din anul 1993, care a evidenţiat existenţa unei gene a homosexualităţii.

„Orientarea sexuală nu este o alegere. Este determinată de gene, noi am găsit două seturi de gene care decid dacă un bărbat este heterosexual sau homosexual”, explică medicul Michael Bailey, de la Universitatea Northwestern din Illinois.

La rândul său, psihologul Qazi Rhaman, de la Kings College din Londra, spune că genele sunt responsabile în proporţie de 40% de orientarea sexuală a unei persoane.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Denis Cristian Cristian
23 Apr 23:43
Homosexualii sunt scârboși. Este normal să se căsătorească un bărbat și o femeie dar nu înțeleg căsătorile cu un bărbat și un bărbat
Răspunde
0 0
Denis Cristian Cristian
23 Apr 23:43
Homosexualii sunt scârboși. Este normal să se căsătorească un bărbat și o femeie dar nu înțeleg căsătorile cu un bărbat și un bărbat
Răspunde
0 0
Denis Cristian Cristian
23 Apr 23:43
Homosexualii sunt scârboși. Este normal să se căsătorească un bărbat și o femeie dar nu înțeleg căsătorile cu un bărbat și un bărbat
Răspunde
2 -5
18 Feb 00:54
In concluzie nu e nici o diferenta intre unul care se naste homosexual si altul cu 6 degete la o mana ori cu coada. Tot erori genetice si ii compatimim atat pe primii cat si pe ceilalti. Dar sa nu ne ceara sa ii consideram normali. Maine poimaine se va descoperi si gena criminala ori gena pedofiliei ori hotiei. Ce facem? Ii consideram si pe-astia normali si le dam voie sa-si faca de cap? Nu cred. Vor trebui sa-si infraneze pornirile daca vor dori sa traiasca printre oameni. La fel si homosexualii. Dupa legea selectiei naturale homosexualii ar trebui sa dispara. Cum zicea cineva: Nu stiu cum se face ca homosexualii astia nu se pot reproduce dar numarul lor e in crestere exponentiala... asemenea evolutiei epidemiilor. Pentru cei care homosexualitatea este o "alegere" sa se bucure ca exista speranta de vindecare pentru ei: homosexualitate.ro
Răspunde
3 -3
kidal
18 Feb 05:33
2 ce îţi doresc este un lucru - să îţi dea copilul tău într-o zi vestea: că este gay sau lesbiană. mai vorbim după.
1 0
Mda
18 Feb 12:17
6 Faptul ca procentul de homosexuali creste, daca asa stau lucrurile, dovedeste in acest caz ca exista ceva in mediu care provoaca mutatia acestor gene la un nivel accelerat fata de trecut. La femei nu stiu daca lucrurile stau la fel, pare-se ca bisexualitatea (nu lesbianismul) are radacini evolutive.
0 -2
19 Feb 02:43
6 Pentru kidal: Probabil as reactiona ca si cum as afla ca sufera de o boala genetica de nevindecat ci doar de tinut in frau toata viata. Ar fi o tragedie.
2 -3
Razboiul nevazut
17 Feb 14:53
Mai putini heterosexuali, mai putini copii. Mai putini copii intr-o natie sau intr-o rasa, slabirea acelei natii. Slabirea unor natii, bucuria altora.....
Lupta pentru suprematie in lume poate lua diverse forme....chiar si fara a trage un singur foc de arma.
Răspunde
3 -4
Nistor Claudiu
17 Feb 12:35
Bineînțeles că e o boală. Destul de gravă, pentru că un homosexual nu va avea o adolescență fericită, apoi nici o viață împlinită, știind că nu poate face copii cu persoana pe care o iubește. Doar cu asta nu sunt de acord, cu înfiatul. În rest, să se căsătorească (să fie numită oricum, dar nu căsătorie) și să fie fericiți, atât cât le permite natura.
Răspunde
1 -10
Max
17 Feb 10:58
Hitler nu era prost,moarte tiganilor si poponarilor
Răspunde
2 -4
milud
17 Feb 09:53
Homosexualii activi nu au nevoie de nici o gena pentru a-si manifesta comportamentul, el e in firea lucrurilor: cel cu ascendent moral il supune pe cel inferior lui iar sexualitatea la nivel animalic e o chestie de dominatie.

La cei pasivi poate fi o afectiune eraditara, insa nimeni nu e 100% barbat sau 100% femeie iar comportamentul dobindit este crucial aici.

Homosexualitatea nu este proprie oamenilor ca specie, ea se manifesta la toate speciile la care reproducerea nu este programata de nevoie, ceea ce presupune o activitate cerebrala superioara si un surplus de resurse care permit inmultirea cu sanse de reusita in oricare perioada a anului.

Compenenta de placere in realizarea actului sexual este si ea un apanaj al functiilor cerebrale dezvoltate, in aceasta privinta doar citeva specii find capabile de realizarea actului sexual fara finalitatea procreerii.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?