Studiu alarmant! Peste 20% din mâncare este risipită prin supraalimentare sau este aruncată

 

Potrivit unui studiu, aproape 20% din mâncarea disponibilă consumatorilor este risipită prin supraalimentare sau aruncare, conform unui nou studiu.Populaţia lumii consumă cu 10% mai multă mâncare decât are nevoie, în timp ce aproximativ 9% este aruncată, scrie Science Daily.

Savanţii de la Universitatea din Edinburg au analizat zece etape cheie în sistemul global alimentar, inclusiv consumul de alimente şi creşterea şi recoltarea culturilor, pentru a cuantifica amploarea pierderilor.

Folosind datele colectate de Organizaţia Alimentaţiei şi a Agriculturii a Naţiunilor Unite, echipa a descoperit că se pierde mai multă mâncare decât s-a crezut anterior. Eforturile de a reduce miliardele de tone risipite pot îmbunătăţi accesul la hrană al tuturor.

De asemenea, echipa de cercetare a recomandat să consume mai puţine produse animale, să nu risipească alimentele şi să nu depăşească nevoile nutriţionale.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?