Studenţii vor să iasă în stradă: Ei cer demisia ministrului Educaţiei

 

Se anunță proteste și în Învățământ. Sute de studenţi şi de profesori universitari vor veni marţi în faţa Ministerului Educaţiei, pentru a-și exprima nemulțumirea față de tăierile de locuri bugetate din universităţile cele mai cotate în topurile internaţionale. "Aproximativ o mie de studenţi vor fi nevoiţi să îşi plătească studiile cu costuri prohibitive, dacă aleg să urmeze programele unor universităţi cu programe foarte atractive şi solide“, explică cei care şi-au anunţat prezenţa la manifestaţie. „Studenţi, absolvenţi şi profesori deopotrivă, protestăm față de decizii abuzive luate de conducerea actuală a Ministerului Educaţiei!", adaugă aceștia.

În continuarea manifestului, protestarii cer demisia lui Valentin Popa din funcţia de ministru al Educaţiei.

"Considerăm deciziile acestuia ca fiind abuzive şi arbitrare. Există suspiciunea legitimă că metodologia de acordare a locurilor nu a fost respectată", spun organizatorii protestului. Aceștia adaugă: "Prin acest abuz de putere, ministrul Valentin Popa se descalifică şi trebuie să îşi dea demisia!"

1.200 de locuri bugetate au fost tăiate din universităţile de top de către Ministerul Educaţiei. 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?