Strategia murdară a Facebook împotriva criticilor, pe linia folosită de Trump, Viktor Orban, Dragnea

 

Confruntată cu o serie de probleme dificile, Facebook a ales să își discrediteze criticii angajând o firmă de PR care i-a acuzat că au legături cu omul de afaceri și filantropul George Soros, un personaj care este deja ținta conspirațiilor antisemite.Acuzată că a contribuit la erodarea democrației, prin permiterea știrilor false, a discursului extremist și xenofob, în SUA și în alte colțuri ale lumii, dar și prin scurgerea datelor utilizatorilor către firme angajate de politicieni, gigantul Facebook a ales să contraatace printr-o strategie șocantă, dezvăluie The Times.

Potrivit unei anchete, Facebook a angajat firma de PR Definers Public Affairs, o companie fondată de personaje apropiate de Partidul Republican, care a adoptat o tactică în linie cu cea folosită de campania lui Donald Trump.

Una dintre strategii a fost aceea de a conecta criticii Facebook, diverse ONG-uri și grupuri de presiune, cu George Soros.

Omul de afaceri și filantropul George Soros a fost deseori ținta unor teorii ale conspirației, care îl acuză de orice, de la încurajarea migrației până la o presupusă dorință de dărâma guverne din diverse țări, inclusiv România, unde Liviu Dragnea l-a nominalizat în mai multe rânduri.

Rashad Robinson, director al ONG-ului Color of Change, unul din cele vizate de Facebook, s-a arătat revoltat de campania cu accente antisemite, care sugerează că evreii conduc lumea.

”Este foarte neliniștitor că Facebook a angajat o firmă de dreapta, care să susțină aceste lucruri”, a spus Robinson pentru The Guardian.

O altă tactică a firmei angajate de Facebook a fost aceea de a scrie articole critice despre alți giganți din industrie, precum Google sau Apple, pe care să le disemineze prin site-uri conservatoare precum Breitbart.

Facebook nu a oferit o reacție la dezvăluirile făcute de The Times.

Soros a fost destul de critic la adresa giganților Facebook și Google. ”Monopolurile Internetului nu au nici dorința, nici înclinarea de a proteja societatea de consecințele acțiunilor lor”, a spus omul de afaceri într-un discurs la Forumul de Afaceri de la Davos.

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?