Strămoşii omului s-au încrucişat cu o altă specie. Un studiu schimbă tot ce știai despre om

Denisovan, o altă specie cu care s-a încrucișat Homo Sapiens
Denisovan, o altă specie cu care s-a încrucișat Homo Sapiens
Denisovan, o altă specie cu care s-a încrucișat Homo Sapiens Denisovan, o altă specie cu care s-a încrucișat Homo Sapiens Denisovan, o altă specie cu care s-a încrucișat Homo Sapiens

Strămoșii omului de azi, cei care au făcut parte din Homo Sapiens, s-au intersectat din punct de vedere sexual nu doar cu omul din Neanderthal, ci și cu o a treia specie: denumită Denisovan.Un studiu revoluționar schimbă perspectiva cu privire la bagajul genetic al lui Homo Sapiens, scrie Science Alert.

Se știa până acum c[ cele mai apropiate rude ale omului actual erau cei din specia Neanderthals.

Date noi relevă că strămoșii omului au avut contacte sexuale și cu o altă specie: este vorba de "Denisova hominin".

ADN-ul acestei specii care a intrat în exctincție cu sute de mii de ani în urmă se regăsesc în genele noastre, arată noul studiu publicat în revista Nature.

"Este o lucrare revoluționară", a spus David Reich, care a studiat ADN-ul străvechi la Harvard University, dar care nu a fost implicat în studiul menționat. "Este în mod clar un al treilea eveniment de încrucișare genetică", a precizat savantul.

Genele omului din Neanderthal acoperă între 1 și 4 procente din genomul omulu ide azi de pe toate continentele, din Marea Britanie până în Japonia și Columbia.

Oamenii și cei din specia Neanderthal s-au separat în două grupuri distincte în urmă cu 765.000 ani. În schimb, indivizii din Denisovan și Neanderthal s-au despărțit mult mia recent și apoi au și dispărut.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?