Stolojan: Moțiunea de cenzură atrage atenția a ceea ce se întâmplă la conducerea Guvernului

 

Europarlamentarul PNL, Theodor Stolojan, a declarat, marți, că moțiunea de cenzură depusă de PNL pentru demiterea lui Victor Ponta de la șefia Guvernului este binevenită întrucât "atrage atenţia în România şi în afara României asupra a ceea ce se întâmplă de fapt astăzi la conducerea ţării"."Consider că moţiunea de cenzură e binevenită, ea atrage atenţia în România şi în afara României asupra a ceea ce se întâmplă de fapt astăzi la conducerea ţării, a Guvernului, respectiv. Rămâne la judecata acestor două partide satelit care menţin guvernarea Ponta să înţeleagă dacă acum votând să menţină mai departe un Guvern cu un prim-ministru aflat în proces penal, dacă asta înseamnă interes naţional sau nu", a declarat europarlamentarul PNL, Theodor Stolojan, la RFI.ro.

În ceea ce privește criza imigranților, Stolojan a precizat că "e bine să spunem că România și-a nuanțat poziția".

"Ea a fost exprimată foarte clar de președintele României și anume: nu agreăm cotele obligatorii, dar dacă se va lua această decizie în Consiliul miniștrilor de Interne și Justiție, de mâine, atunci România, deși are în prezent capacitatea de a absorbi numai 1.785 de refugiați, va lua măsuri pentru a putea să mărească această capacitate. Asta a fost declarația președintelui Iohannis. Consider că e o declarație foarte bună", a mai spus Stolojan.

În acest context, europarlamentarul PNL a punctat faptul că "poziția unor state, deși afirmată public, categoric împotriva cotelor obligatorii, a suferit și aici nuanțări".

"Dacă ne referim la Parlamentul European, care nu are putere de decizie în asemenea momente, iată, de pildă, delegația Poloniei, când a fost votul pe ultima rezoluție care re referea la cote obligatorii, s-a abținut, deci nu a fost împotrivă", a adăugat europarlamentarul PNL.

Cu toate acestea, precizează Theodor Stolojan, "în continuare, anumite state membre consideră că această metodă a cotelor obligatorii, într-un fel automatică, nu este o metodă bazată pe principiile de lucru are UE".

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?