Știți cât a cheltuit Compania de Drumuri pentru deszăpezire?

 

De la 1 noiembrie 2018 și până la jumătatea lunii ianuarie 2019, Compania de Drumuri a cheltuit pentru deszăpezire 480 de milioane de lei. Aproape tot atât cât anul trecut.Când s-au atribuit contractele de deszăpezire pentru 2016-2020 valoarea totală a ajuns la 35 de milioane de euro.

În medie, 8,8 milioane de euro pe an. Cam cât un kilometru de autostradă. Dar suma poate varia în funcție de specificul sezonului rece.

De exemplu, anul acesta, utilajele CNAIR au împrăștiat 450 de mii de tone de sare, față de doar 400 de mii anul trecut. Iarna se încheie în calendar, dar meteorologii nu exclud ninsori nici în martie. 

Compania de Drumuri mai are în depozite un sfert din sarea consumată - 90 de mii de tone. Potrivit contractului încheiat cu SALROM, cantitatea poate fi suplimentată cu încă 200 de mii de tone. Efectele materialului antiderapant se văd însă pe toate șoselele. Cele mai multe sunt pline de gropi. 

Vezi materialul complet în VIDEO!Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?