Ştirile şocante ale anului 2008

 
Foto: cbc.ca
Foto: cbc.ca
Unul dintre subiectele şocante şi care a generat pe lângă discuţii în presă, indignarea, groaza şi repulsia opiniei publice şi dezbateri legislative pentru înăsprirea pedepselor prevăzute în legislaţii, a fost cel al bărbaţilor care şi-au sechestrat, violat şi chiar ucis membri ai familiei.
Amstetten, un orăşel din Austria. Un tată şi-a ţinut fiica închisă în subsolul casei 24 de ani. În tot acest timp nu numai că a privat-o de libertate, dar a întreţinut şi relaţii sexuale cu ea, din care au rezultat şapte copii. Scandalul a ieşit la lumină când fiica cea mare a lui Elisabeth, în vârstă de 19 ani, a fost spitalizată în stare de inconşienţă şi suferind de o boală misterioasă.

Unul dintre copii pe care Fritzl i-a avut cu fiica sa Elisabeth a murit la o lună de la naştere, 3 copii au trăit alături de mama lor în subsol, iar ceilalţi 3 au fost adoptaţi de bărbat în 1993, 1994 şi 1997.


Presa a făcut o cronologie a dramei femeii în vârstă de 42 de ani. Elisabeth, acceptă să vorbească despre calvarul pe care l-a îndurat aproape un sfert de secol. Elisabeth Fritzl o disculpă complet pe mama sa Rosemarie, spunând că aceasta nu ştia nimic despre ce se întâmpla în pivniţa casei.

Pe măsură ce ancheta progresează, poliţia descoperă alte trei cazuri de abuz sexual în care ar fi implicat Fritzl. În acest timp avocatul său susţine că Josef Fritzl este bolnav mintal, fapt infirmat de psihiatrii care l-au evaluat şi care au decis ca Fritzl este în deplinătatea facultăţilor mintale, cât şi de declaraţiile monstrului din Amstetten care susţine că a fost inspirat de nazişti şi că s-a născut pentru a viola.

După mai bine de jumătate de an de anchetă, Josef Fritzl este acuzat de sclavie, viol, sechestrare, incest şi crimă. Procesul austriacului în vârstă de 73 de ani se va desfăşura anul viitor. Până atunci însă nu se va plictisi în închisoare căci este asaltat de sute de scrisori de dragoste.

Cazul lui Fritzl nu este, din nefericire, singular. În Argentina un bărbat a fost condamnat la 16 ani închisoare pentru că timp de 10 ani şi-a ţinut ostatică fiica şi a abuzat sexual de ea. Un scoţian şi-a violat fiica de peste 800 de ori dorind să aibă cât mai mulţi copii şi cât mai multe alocaţii de încasat. Scoţianul a fost condamnat la doar 3 ani de închisoare.

În Polonia un bărbat se află în arest preventiv fiind acuzat că şi-a sechestrat şi violat fiica timp de 6 ani, iar tânăra a adus pe lume doi copii.

Un alt bărbat, un britanic de această dată, se află în închisoare pe viaţă, pentru şi-a violat ambele fiice timp de 25 de ani. Din relaţiile incestuase au rezultat 9 copii dintre care 2 au murit la naştere.

În SUA incestul a devenit o instituţie, alături de poligamie practicate în mai multe comunităţi de pe teritoriul Statelor Unite. În cadrul acestor comunităţi fetiţele erau căsătorite în momentul în care ajungeau la pubertate şi obligate să aibă copii.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?