Coronavirus - România: 18283 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Veste proastă de la meteorologi: Vremea rea se menţine şi miercuri. Cod galben de viscol

Tuesday, 17 January 2017, 19:30 Sursă: REALITATEA.NET

Administraţia Naţională de Meteorologie a decis prelungirea codului galben de viscol până miercuri, la ora 10:00. Astfel, în judeţe Caraş-Severin, Călăraşi şi Constanţa, rafalele de vânt vor atinge 55-65 km/h și izolat 70 km/h, temporar viscolind și spulberând zăpada.

Va ninge în sudul Olteniei şi în sud-vestul Munteniei

De asemenea, în sudul Olteniei și în sud-vestul Munteniei va ninge și se va depune strat nou de zăpadă.

În plus, a fost emisă o informare meteorologică valabilă până miercuri, 18 ianuarie, ora 20:00 de intensificări ale vântului şi zăpadă spulberată. Astfel, în judeţelele Buzău, Brăila, Ialomiţa, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Olt, Tulcea şi în sudul județelor Vrancea, Prahova și Dâmbovița,vântul va avea intensificări cu viteze de 40-50 km/h și temporar 55-60 km/h, spulberând zăpada depusă anterior.

Autostrada A2 şi A4, închise din cauza viscolului. Pe ce drumuri NU se poate circula. Update

Vânt puternic şi în Bucureşti

În zona municipiului Bucureşti temporar vântul va atinge 45-55 km/h şi vor fi intervale de timp în care va ninge slab.

În sudul și sud-estul țării se vor semnala ninsori în general slabe cantitativ.

Carmen Dan: Ne aşteaptă o perioadă destul de dificilă

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a afirmat la Realitatea TV că ne aşteaptă o perioadă destul de dificilă pentru că, deşi suntem pe cod galben de viscol, avem si o problemă cu vântul în judeţe care deja au fost afectate de ninsori. "În perioada următoare acţionăm, avem deja 10 drumuri naţionale închise din cauza problemei pe care o întâmpină legat de vizibilitatea redusă. Sunt în măsură să vă informez că la nivelul Companiei Naţionale pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere s-a luat în calcul posibilitatea închiderii autostrăzii A2, după ce astăzi a fost deschisă toată ziua cu trafic dirijat de Poliţa Rutieră. De la ora 19:00 s-a lua decizia închiderii autostrăzii A2 pentru a evita să punem persoanele în situaţii de risc", a spus Carmen Dan.

Măsura a fost luată pentru ca şoferii să nu rămână în nămeţi, spun, prin urmare, autorităţile. Tot ca măsură de siguranţă, în localităţile izolate au fost trimise maşini cu şenile ca să preia urgenţele medicale.

Cod galben de viscol în alte 7 judeţe

Până la ora 23:00, mai este în vigoare o avertizare nowcasting cod galben de viscol, în judeţul Buzău, zona de câmpie, în jumătatea de vest a judeţului Brăila, în Ilfov, Ialomiţa, zona de câmpie a judeţului Prahova şi în Giugiu.

Se vor semnala intensificări ale vântului, cu viteze la rafală de 55-65 km/h, precum şi ninsoare slabă și zăpadă spulberată.

Până la ora 24:00 se află sub cod galben şi judeţul Tulcea, unde vântul poate depăși 55 - 65 km/h. De asemenea, în acest judeţ se semnalează şi ninsoare slabă, spulberată.Alte articole din: VREMEA
Adaugă părerea ta
Alte articole din: VREMEA