Vreme destul de schimbătoare! PROGNOZA METEO pe trei zile

Thursday, 15 January 2015, 17:17 Sursă: REALITATEA.NET

BUCUREŞTI În Bucureşti ziua a început cu ceaţă ce poate persista, mai ales în zona preorăşenească, astfel că meteorologii nu ne promit mai mult de 6 grade. 

MUNTE Vremea se menţine caldă la munte cu 7 grade la Stâna de vale şi Păltiniş, 6 la Sinaia şi Predeal,4 la Semenic şi 1 grad sus pe Ceahlău. Cerul va fi variabil, dar pe văi şi în depresiuni, în prima parte a zilei şi din nou noaptea nebulozitatea va fi joasă şi  se aşterne ceaţă. Vântul va avea uşoare intensificări în zona înaltă. Prima zi de weekend este frumoasă şi mult mai caldă decât normal, cu soare aproape toata ziua. Doar pe văi şi în depresiuni, local ceaţa şi norii joşi pot persista. Noaptea cerul se va înnora în Carpaţii Occidentali şi  izolat vor fi posibile precipitaţii slabe. Vântul va avea intensificări în zona înaltă. Şi duminică vremea se menţine caldă, dar seara şi noaptea, local în Carpaţii Occidentali şi izolat în restul zonei vor cădea precipitaţii mixte. Vântul va continua să sufle mai tare pe creste.

Stratul de zăpadă măsoară 170 cm la Bâlea Lac, 65 cm pe Vârful Omu, 52 cm la Sinaia şi Buşteni, 41 cm la Straja,  34 la Predeal şi 27 cm la Arieşeni.

REGIUNI Vreme în general frumoasă şi deosebit de caldă pentru această perioadă în regiunile vestice, la deal şi la munte. 10 grade maximele de la Oradea, Arad şi Timişoara şi 12 la Reşiţa. În Transilvania, unde ceaţa este prezentă în prima parte a zilei, maximele sunt mai mici, între 1 şi 5 grade. În vest vântul va avea uşoare intentensificări.

Vreme caldă şi în sud, în special în subcarpaţi unde este mai mult soare. Maximele vor fi cuprinse în general între 5 şi 8 grade, dar în zonele joase unde ceaţa va persista vor fi doar 2...3 grade. Toat aici, izolat va fi burniţă.

În Dobrogea ceaţă în prima parte a zilei şi şanse de soare în cea de a doua. 4 grade la amiaza la Tulcea şi 5 la Constanţa.

În Moldova probabilitatea de a zări soarele este redusă, în schimb norii şi ceaţa domină aspectul zilei. Maximele, în apropierea normelor, pornesc de 1 grad la Focşani până la 4 grade la Suceava şi Botoşani.

VREMEA PE 2 ZILE

Sâmbătă, vremea se menţine caldă şi frumoasă în regiunile vestice şi în zonele de deal şi de munte. În sud, estul şi pe arii restrânse şi în centru se va semnala ceaţă care izolat va persista, asociată cu burniţă. Vântul va avea intensificări tot în zona montană înaltă şi în vestul ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între zero grade în zonele cu ceaţă persistentă şi 13-14 grade în Dealurile de Vest.

În Bucureşti ceaţa matinală poate persista şi peste zi, astfel că la amiază vor fi cel mult 3 grade.

Vreme caldă şi dumincă în vest, la deal şi la munte. Pe arii restrânse va ploua în vest, nord şi centru. La munte precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. În zonele joase din sud şi din est, dimineaţa se va semnala ceaţă care local va persista şi izolat va fi şi burniţă. Vântul va avea unele intensificări în zona montană înaltă, dar trecător şi în vest şi în sud-estul extrem. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între minus 2 grade în zonele cu ceaţă din Moldova şi 14 grade în vestul ţării.

Nori, ceaţă şi 5 grade îi aşteaptă pe bucureşteni duminică. 

 

Alte articole din: VREMEA
Adaugă părerea ta
Alte articole din: VREMEA