Prognoza meteo pe trei zile: cum va fi vremea până joi - surprize mari!

Monday, 27 April 2015, 22:02 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Marţi vremea va deveni în general instabilă. Vor fi înnorări temporar accentuate, la începutul zilei în regiunile sud-vestice, apoi şi în celelalte zone. Aşa cum spune şi înformarea meteo emisa de ANM, va ploua pe arii extinse în vestul, nord-vestul şi centrul ţării, precum şi în zonele de deal şi de munte, unde cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi izolat 30...40 l/mp.

Vor fi mai ales averse, însoţite şi de descărcări electrice, vânt şi izolat grindină. Spre seară, fenomenele se vor semnala local şi în restul teritoriului. Vântul va avea intensificări temporare în majoritatea zonelor, cu rafale ce vor depăşi 50 km/h, în special la munte, în sud şi în est. Temperaturile maxime, în scădere uşoară în cea mai mare parte a ţării, se vor încadra între 15...16 grade pe litoral şi 24...25 de grade în sudul Munteniei.

METEO BUCURESTI

În capitală, dimineata vor fi 10-12 grade iar temperatura maximă, uşor mai scăzută decât în zilele precedente, va fi de 22...23 de grade.

METEO MUNTE

La munte vremea va se schimba. Instabilitatea atmosferică se intensifică. Va ploua pe arii extinse la începutul zilei în masivele sud-vestice, apoi şi restul zonelor montane.. Vor fi mai ales averse, însoţite şi de descărcări electrice şi vor fi condiţii ca izolat să cadă grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi izolat 30...40 l/mp. Vântul va avea intensificări temporare, cu rafale ce vor depăşi 50 km/h. Temperatura aerului va marca o scădere uşoară faţă de ziua precedentã. Vor fi 16 grade la Predeal, 14 la Paltinis, 13 la Stina de Vale, 12 la Sinaia 1500, 10 la Semenic si 8 pe Vf. Toaca din Ceahlau.

METEO REGIUNI

În regiunile intracarpatice plouă pe arii extinse, mai ales sub formă de averse, sunt posibile descarcari electrice asociate, vânt şi izolat grindină. Cantităţile de apă pot depăşi local 20 l/mp şi izolat 30...40 l/mp. Temperatura este în scadere. Maximele sunt în general între 19 si 20 de gade.

Se răceşte şi în sud dar în estul Munteniei încă se mai înregistrează 24-25 de grade la amiază, inainte de sosirea aerului rece. Fenomenele de instabilitate, prezente in Oltenia încă de dimineaă, avansează până seara şi în Muntenia.

În Dobrogea, o bună parte din zi vremea este în general frumoasă doar vântul intens anunţă schimbarea vremii către seara: averse, descarcari electrice, posibil si grindina. Inainte de sosirea frontului, temperatura va inregsitra valorile maxime: 21 de grade la Tulcea si 17 la Constanta.

Şi in Moldova scaderea maximelor este mica deocamdata: vor fi 21 de grade la Suceava, 24 la Iasi, 23 in Bacau si Focsani si 22 la Galati. Aversele si fenomenele de instabilitate asociate isi fac aparitia catre seara si aici.

În capitală, dimineata vor fi 10-12 grade iar temperatura maximă, uşor mai scăzută decât în zilele precedente, va fi de 22...23 de grade.

VREMEA PE 2 ZILE

Miercuri temperatura continua să scadă, mai accentuat în regiunile vestice, nordice şi centrale, unde vremea va deveni rece pentru această perioadă din an. Cerul va avea înnorări si va ploua în majoritatea zonelor, iar pe arii restrânse cantităţile de apă vor depăşi 15...20 l/mp. Excepţie va face Oltenia, unde cerul va fi variabil, iar ploile izolate. Local, vântul va mai avea intensificări, mai ales în sudul şi în estul ţării şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9-10 grade in depresiunile transilvane si în nordul Moldovei şi 18 grade, uşor mai ridicate în Muntenia şi vestul Dobrogei la Giurgiu şi Călăraşi.

În capitală, cer noros şi temporar ploaie si intensificări ale vintului. În jur de 10 grade dimineaţa si 19...20 de grade la amiaza.

Joi vremea se va ameliora sub aspectul precipitaţiilor. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în sudul şi centrul ţării, unde izolat va mai ploua slab. Temperatura aerului, în creştere faţă de ziua precedentă în regiunile vestice, nordice şi centrale, va avea maxime cuprinse, în general, între 14 grade la Suceava şi 19 grade la Drobeta Turnu Seeverin, Calarsi si Tulcea.

În capitală, 7-8 grade dimineata si o maximă de 16...17 grade.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: PROGNOZA