Coronavirus - România: 465982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

PROGNOZA meteo a VERII. Cum va fi vremea până în august

Wednesday, 15 June 2016, 08:35 Sursă: REALITATEA.NET

PROGNOZA METEO IUNIE

Valorile termice medii lunare ale aerului vor fi apropiate de normalul perioadei, în cea mai mare parte a ţării. În ceea ce privește valorile termice medii, meteorologii estimează valori medii de temperatură de până la 19 grade Celsius în Transilvania și Maramureș, respectiv de până la 21 de grade Celsius în Banat, Dobrogea și Moldova.

Precipitaţiile totale lunare vor fi deficitare în regiunile sudice şi local în cele sud-estice şi estice, iar în restul teritoriului vor fi apropiate de media climatologică (84,5 litri/metrul pătrat). Cele mai mari cantități de precipitații vor cădea în Muntenia (până la 111 litri/metrul pătrat), Banat (până la 107 litri/metrul pătrat), Crișana și Moldova (103 litri/metrul pătrat).

PROGNOZA METEO IULIE

Temperaturile medii ale aerului se vor situa peste normalul perioadei în sud-estul şi local în sudul şi estul ţării, iar în rest vor fi valori termince apropiate de media climatologică. Cele mai scăzute temperaturi medii se vor înregistra în zona Moldovei: între 15 și 23 de grade. În Banat, temperatura medie va fi de 18-21 de grade Celsius, în Crişana -  18-20 de grade Celsius, Maramureş 17-19 grade Celsius, Transilvania 15-19 grade Celsius, Oltenia 16-22 de grade Celsius, Muntenia 17-22 de grade Celsius, iar Dobrogea 20-21 de grade Celsius.

Cantităţile totale de precipitaţii vor fi deficitare în cea mai mare parte a teritoriului: Moldova - până la 112 litri/metrul pătrat, Muntenia și Maramureș - până la 102 litri/metrul pătrat, respectiv în Transilvania și Oltenia - până la 100 litri/metrul pătrat.

PROGNOZA METEO AUGUST

Temperatura aerului se va situa peste medie în sud-est şi local în sud şi vest, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de normal (19,7 grade Celsius).

Temperaturile medii fi de până la 23 de grade Celsius în Moldova, Oltenia, Muntenia și Dobrogea. În Crişana temperatura medie va fi 19-21 de grade Celsius, în Maramureş 18-20, iar în Transilvania 16-20 de grade Celsius.

Cantităţile totale de precipitaţii se vor menţine deificitare în cea mai mare parte a teritoriului, exceptând regiunile nordice, unde se vor apropia de norma multianuală (64,7 litri/metrul pătrat). În zonele Transilvaniei și Munteniei, cantitățile medii de precipitații ar putea ajunge la 90 — 95 litri/metrul pătrat. Pe de altă parte, în Dobrogea estimările variază între 28 și 40 de litri/metrul pătrat.

Alte articole din: VREMEA
Alte articole din: VREMEA