Vremea se va încălzi! METEO PE TREI ZILE

Monday, 12 January 2015, 17:54 Sursă: REALITATEA.NET

BUCURESTI
În Capitală, cerul va fi mai mult senin, dar dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă. Vântul va sufla slab până la moderat. Dimineaţa va fi mai rece decât ieri, -4 grade. Temperatura maximă va fi în jur de 6 grade.


MUNTE
La munte vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil mai mult senin, dar pe văi şi în depresiuni, dimineaţa şi în special noaptea, se va semnala ceaţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona înaltã. Temperatura aerului va marca o creştere faţă de ieri: 6 grade la Stina de Vale si Paltinis, 5 la Sinaia cota 1500, 4 la Predeal, 3 la Semenic si -2 grade pe Vf. Toaca din masivul Ceahlau.

Stratul de zapada masoara 160 de cm la Balea Lac, 57 la Sinaia, 58 la Busteni, 51 la Straja, 41 la Predeal si Paltinis, 28 la Arieseni.

VREMEA pe 2 zile
Miercuri, vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit pentru această perioadă în aproape toată ţara, dar în special în zonele deluroase unde maximele pot trece de 10 grade, 14 grade vor fi la Pitesti. Cel mai rece va fi în Transilvania, 2 grade la Cluj Napca si 1 grad la Miercurea Ciuc. Cerul va fi variabil. Dimineaţa şi seara, în zonele joase local va fi ceaţă, care izolat poate persista şi peste zi.

În Capitală, vremea va fi mai caldă decât în mod normal la această dată. -3, -2 grade dimineaţa şi în jurul valorii de 7 grade la amiaza. Cerul va fi variabil, dar dimineaţa se va semnala nebulozitate joasă şi, posibil, ceaţă.

Joi în cea mai mare parte a ţării, dar în special în zonele deluroase, vremea se va menţine mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 grade la Miercurea Ciuc şi 11 grade la Drobeta Turnu Severin şi Piteşti, poate şi mai ridicate la deal. Cerul va fi variabil cu unele înnorări în regiunile nordice şi la munte, unde numai izolat vor cădea precipitaţii slabe mixte. În zonele joase de relief, mai ales dimineaţa şi seara, local va fi ceaţă sau nori josi stratiformi şi cu totul izolat burniţă sau ploaie slabă.

În Bucureşti, ceaţa şi norii josi stratiformi vor fi prezenţi îndeosebi dimineaţa şi seara. Din cauza asta temperatura nu urcă foarte mult peste zi, între 4 si 6 grade cel mult la amiază.

REGIUNI
În regiunile intracarpatice, vreme frumoasă peste zi dar cu nori josi sau ceaţă, dimineaţa în zonele joase. Maximele sunt în creştere : 10 grade la Reşiţa, 7 la Timişoara şi Arad, 5 la Baia Mare, ceva mai mici in Transilvania: 2 grade la Cluj Napoca şi Braşov şi 4 la Sibiu.

În sud, cer însorit ca cel de vară, puţină ceaţă dimineaţa si maxime in general intre 7 si 10 grade, mai mici in Baragan : 6 grade la Calarasi si 4 la Slobozia.

Vreme însorită toată ziua şi in Dobrogea. Maximele mai cresc puţin faţă de ieri: 5 grade la Tulcea si la fel la Constanta. Şi în Moldova vremea este frumoasă şi se mai încălzeşte ; chiar dacă dimineaţa este mai rece decât ieri, amiaza vine valori termice mai mari: 8 grade la Suceava, 7 la Botosani, 6 in Bacău, 5 la Iasi şi 3-4 la Focsani si Galati.

Alte articole din: VREMEA
Adaugă părerea ta
Alte articole din: VREMEA