VREMEA va fi frumoasă! METEO pe trei zile

Tuesday, 23 December 2014, 17:25 Sursă: REALITATEA.NET

BUCUREŞTI
O zi frumoasă şi caldă şi pentru bucureşteni astăzi. De la cele 2...4 grade de acum, până la amiază, în condiţii de cer variabil, adunăm în termometre în jur de 15 grade.

MUNTE
Vreme predominant frumoasă şi caldă şi la munte, astfel că la amiază vor fi 9 grade la Predeal, 10 la Sinaia, 11 la Păltiniş, 8 grade la Semenic şi Stâna de Vale şi 2 sus pe Ceahlău. Cerul va fi mai mult senin, cu înnorări trecătoare şi, izolat, ninsori slabe în nordul Carpaţilor Orientali. Vântul va sulfa cu putere mai ales pe creste.** Încă mai găsim ceva zăpadă pe pârtii: 73 de cm la Bâlea Lac, 22 de cm la Sinaia,  10 cm la Predeal, Straja şi Păltiniş, 6 cm în Arieşeni şi 13 cm în Poiana Braşov.
 
REGIUNI

În regiunile intracarpatice urmează o zi frumoasă, cu cer variabil şi caldă pentru această data. Norii apar prin nordul Carpaţilor Orientali, unde izolat mai cad precipitaţii slabe, mai ales lapoviţă şi ninsori. Vor fi 12 grade la Reşiţa, 10 la Timişoara, Arad şi  Oradea, 8 la Cluj şi 11 la Sibiu. Acum este puţină ceaţă în Câmpia de Vest.

În sud se anunţă o zi însorită şi deosebit de caldă : maximele trec de 15 grade, iar la Piteşţi şi Târgovişte se ating 18 grade, valori cu peste 10 grade mai mari decât cele normale.

În Dobrogea, tot vreme caldă,cu soare şi maxime de 14...15 grade.

Nici Moldova nu face excepţie : vreme predominant însorită, cu puţină ceaţă acum dimineaţa şi cu maxime de 11...13 grade.
 
VREMEA PE 2 ZILE

Deşi joi, de Crăciun, vremea se mai răceşte puţin, tot va fi cald, mai ales în regiunile extracarpatice. Cerul se va înnora treptat în vest, centru, nord şi nord-est şi către seara va începe să ploua slab, iar în zona Carpaţii Orientali local se vor semnala precipitaţii mixte. În regiunile din sud şi sud-est, cerul va fi variabil, iar dimineaţa izolat va fi ceata. Vântul va mai avea unele intensificări la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4…5 grade în depresiunile transilvane şi 15 grade la Piteşti.

Vreme deosebit de caldă şi în Bucureşti de Crăciun, unde la amiază vor fi 13 grade.

 Vremea se răceşte în a doua zi de Crăciun şi reapar precipitaţiile, la început în vestul şi nordul teritoriului, iar până seara ajung şi în celelalte regiuni; vor fi în mare parte ploi în sud şi sud-est, în timp ce în restul zonelor se vor transforma treptat în lapoviţă şi nisoare. La munte vor predomina ninsorile. Vântul va sulfa mai tare în sud şi sud est. Temperaturile maxime nu mai trec însă de 8 grade, la Sibiu, Drobeta Turnu Severin şi Constanţa.

A doua zi de Crăciun va fi rece şi în Bucureşti. Cerul va fi acoperit de nori, va ploua şi e posibil ca spre seară să ningă slab. La amiază vor fi cel mult 6 grade, iar vântul va sufla din când în când mai tare.Alte articole din: VREMEA
Adaugă părerea ta
Alte articole din: VREMEA