VREMEA se schimbă! METEO PE TREI ZILE

Thursday, 09 October 2014, 23:52 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

BUCUREŞTI În Capitală soarele prinde curaj astăzi, astfel că de la cele 7...9 grade din zori, până la amiază adunăm în jur de 21 de grade. 

MUNTE La munte va fi o zi frumoasă şi mai caldă decât în mod normal în această perioadă a anului, mai ales în Carpaţii Occidentali. Astfel, la amiază, vor fi 14 grade sus pe Ceahlău, 18 grade la Predeal şi Păltiniş, 15 grade la Semenic şi 20 de grade la Stâna de Vale. Cerul va fi mai mult senin, însă dimineaţa, pe văi şi în depresiuni, local va fi ceaţă, iar vântul nu va trece de moderat.  Frumoasă şi caldă va fi vremea şi la finalul  săptămânii, aşadar numai bună pentru a admira culorile toamnei pe cărări de munte. Cerul se va menţine în general senin, iar singurul fenomen de menţionat este ceaţa care va fi prezentă pe văi şi în depresiuni noaptea şi dimineaţa.

REGIUNI În regiunile intracarpatice urmează încă o zi frumoasă şi caldă pentru această dată. Cerul va fi senin, însă acum dimineaţa pe văile din Transilvania, pe arii restrânse este ceaţă. Maximele zilei vor fi cuprinse între 20 de grade în depresiuni, la Miercurea Ciuc, şi 25 de grade la Oradea şi Satu Mare, cu aproximativ 5 grade peste mediile climatologice. Vântul va sufla mai tare în sudul Banatului.

În sud vremea nu este aşa de frumoasă ca în vest şi centru. La primele ore ale dimineţii, pe arii restrânse se va semnala ceaţa, iar  în Oltenia şi nord-vestul Munteniei norii se vor menţine mai multe ore. Astfel la amiază  vor fi  21 de grade la Craiova, 19 grade la Piteşti şi Buzău şi 21 de grade la Giurgiu.

 În Dobrogea umezeala aerului rămâne mai ridicată – astfel că dimineaţa pe arii restrânse va fi ceaţă, iar peste zi cerul va fi variabil. Maximele sunt modeste în apropierea mării, doar 16 grade la Constanţa, iar la Tulcea se vor atinge 18 grade.

Ceaţa din orele dimineţii anunţă o zi în general frumoasă şi în Moldova. Aşadar va fi o după-amiază însorită şi puţin mai caldă decât ieri, cu 19 grade la Galaţi, 20 de grade în Bacău, Iaşi şi Botoşani şi 19 grade la Suceava. Vântul va trece de moderat doar în partea nordică a regiunii.

 VREMEA PE 2 ZILE

Şi sâmbătă vremea se menţine frumoasă şi caldă în special în regiunile intracarpatice. Cerul va fi mai mult senin, dar dimineaţa în zonele joase, în special din sud-est şi centru, local se va semnala ceaţă sau nebulozitate joasă. Maximele zilei pornesc de la 17 grade în Constanţa şi se opresc la 25 în Oradea.

În Bucureşti, ziua de mâine începe cu ceaţă, dar peste zi meteorologii ne promit soare şi o maixmă de 21...22 de grade.

Duminică, în regiunile din vestul arcului carpatic vremea rămâne mult prea caldă pentru această dată, în timp ce în rest valorile termice sunt mai aproapiate de normele perioadei. Maximele vor fi cuprinse între 17 şi 27 de grade, cele mai ridicate valori fiind aşteptate în vest şi centru. Cerul va fi mai mult senin, dar local în partea de sud-est a teritoriului şi pe arii restrânse în sud, centru şi nord-est, mai ales dimineaţa, vor fi nori de nivel jos şi se va semnala ceaţă.

Ultima zi a săptămânii vine în Bucureşti cu soare şi o maximă de 22...23 de grade. Dimineaţa, mai ales la periferie va fi ceaţă.

 

Adaugă părerea ta
Alte articole din: PROGNOZA