Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

GER NĂPRASNIC în toată ţara. Minus 31 grade Celsius în această dimineaţă. COD GALBEN de VÂNT

Wednesday, 31 December 2014, 09:28 Sursă: REALITATEA.NET

Cea mai scăzută temperatură din ţară în această iarnă, de minus 31 de grade Celsius, a fost înregistrată, în această dimineaţă, la Întorsura Buzăului, în judeţul Covasna, în timp ce la Miercurea Ciuc au fost minus 26 de grade Celsius, iar la Braşov minus 24,7 grade Celsius.

UPDATE: Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, în această dimineaţă, o atenţionare cod galben de vânt.

Astfel, astăzi, între orele 08:40 şi 14:00, în judeţele Buzău, Ialomiţa, Călăraşi şi sudul judeţului Brăila se vor semnala intensificări ale vântului cu rafale de peste 50...55 km/h, transport de zăpadă.

Între orele 8:35 şi 14:35, local în Dobrogea se vor semnala intensificări de vânt cu viteze la rafală ce vor atinge şi depăşi 55 –65 km/h.

De altfel, potrivit unei informări meteo aflată deja în vigoare, în intervalul 30 decembrie 2014, ora 20:00 - 2 ianuarie 2015, ora 10:00, vremea va fi deosebit de rece, geroasă mai ales în cursul nopţilor şi al dimineţilor în toată ţara. Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -15 grade, iar izolat chiar sub -25 grade.

Maximele diurne vor fi preponderent negative şi se vor încadra, în general, între -10 şi 0 grade.

În cursul zilei de miercuri, 31 decembrie, vântul va avea intensificări temporare în sudul Moldovei, jumătatea estică a Munteniei şi Dobrogea, cu rafale de până la 40...50 km/h, spulberând zăpada deja depusă.

METEO MIERCURI

Vremea va fi geroasă dimineaţa şi noaptea, dar local gerul va persista chiar şi pe parcursul zilei în centrul, sudul şi estul ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între -12 şi -4 grade, iar cele minime se vor încadra între -20 şi -10 grade, izolat mai scăzute, chiar sub -25 de grade, în zonele depresionare din estul Transilvaniei.

Cerul va fi variabil la senin, cu unele înnorări în sud şi est, iar noaptea şi în nord şi nord-vest. Vântul va mai avea intensificări, cu rafele de până la 40...50 km, în special ziua în Dobrogea, sudul Moldovei şi în jumătatea estică a Munteniei, unde va spulbera zăpada deja depusă.

Pe arii restrânse în zonele joase, se va semnala ceaţă cu depunere de chiciură, mai ales în partea a doua a intervalului, scrie Mediafax.

CUM VA FI VREMEA LA BUCUREŞTI

Vremea va fi deosebit de rece, geroasă în cea mai mare parte a intervalului. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de -7 grade, iar cea minimă va fi de -17...-15 grade, mai scăzută la periferia oraşului.

METEO JOI

Vremea va fi deosebit de rece, geroasă în special în prima parte a zilei şi noaptea în centrul şi sudul ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în regiunile nordice, centrale şi estice, unde îndeosebi spre seară şi noaptea, pe arii restrânse va ninge slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între -10 şi -2 grade, iar cele minime se vor încadra între -12 şi -2 grade, local mai scăzute în estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia şi sudul Banatului. În zonele joase, îndeosebi din sud, se va semnala ceaţă cu depunere de chiciură.

Alte articole din: VREMEA
Adaugă părerea ta
Alte articole din: VREMEA