Temperaturile scad de astăzi în majoritatea regiunilor. VEZI PROGNOZA METEO

Monday, 28 September 2009, 07:22 Sursă: REALITATEA.NET

Ziua de luni nu a adus modificări majore la aspectul general meteo. Şi astăzi avem parte de cer variabil cu temperaturi între 20 şi 28 de grade. Însă de mâine vremea se răceşte, mai ales în nordul, centrul şi estul ţării unde maximele nu mai trec de 20 de grade.
Adaugă părerea ta

Astăzi vremea schimbă foaia în jumătatea nordică a ţării. Se adună nori aducători de ploaie, iar temperaturile scad. Nu vor mai fi maxime peste 25 de grade în nicio regiune a ţării, iar în nordul Moldovei nu se mai ating nici măcar 20 de grade. La Suceava se vor înregistra 17 grade. Valorile din jumătatea sudică rămân peste mediile climatologice cu 5-6 grade, urcând şi la 28 de grade, cum este cazul la Giurgiu.

În Capitală, astăzi vremea nu se schimbă. Soarele plăcut aduce la amiază şi mai multă căldură, mercurul urcând până la 28 de grade.

Miercuri, ploile coboară şi cuprind şi jumătatea sudică, dar nu vor ocupa arii extinse, aşa că va fi loc şi de soare. Masa de aer rece însă care va fi prezentă la noi în ţară va face ca temperaturile să scadă în toate regiunile.

Vor fi 19 grade la Oradea, 18 la Cluj şi Braşov, 17 la Iaşi şi Bacău şi 20 la Tulcea şi Constanţa. Cel mai rece va fi în nordul Moldovei, la Suceava unde vor fi doar 14 grade. Şi în restul teritoriului mai scade temperatura, dar maximele ajung încă la 25,26 de grade în Câmpia Română. Norii sunt prezenţi peste toată ţara şi lasă şanse mici soarelui, iar în centrul şi estul ţării vor fi şi ploi, chiar dacă nu însemnate cantitativ. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări în regiunile estice.

Şi în capitală se schimbă vremea, dar nu este vorba despre o schimbare drastică. Cerul va fi mai mult noros dar este foarte probabil să nu plouă iar temperatura de circa 25 de grade este una mare pentru această dată. 

Procesul de răcire a vremii încetează joi când se face mai cald. Ploile se răresc şi norii lasă loc soarelui. Maximele vor fi cuprinse între 18,20 de grade în nordul Moldovei şi în depresiunile din estul Transilvaniei şi 27,28 de grade în sudvest. Vântul de asemenea, se domoleşte. În capitală joi, vremea va fi în general frumoasă şi caldă, cu vânt slab şi 26 de grade la amiază. VEZI PROGNOZA METEO