Coronavirus - România: 471536 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

VIDEO Dezvăluirile lui Negulescu, episodul 3: Coldea suna să se intereseze de dosarul lui Ghiță, de asta s-a rupt binomul Kovesi-Coldea

Thursday, 20 August 2020, 18:18 Sursă: Realitatea Plus

Mircea Negulescu afirmă că a fost mai intâi surprins, apoi a avut un șoc să constate cât de repede a ajuns din postura de a fi unul dintre unul dintre cei mai lăudați procurori la unul dintre cei mai detestați,

“Sunt unele dintre cele cele mai grave acuzatii, pe care eu nu mi le-am putut imagina nu numai la un procuror (…) e o înșiruire de infracțiuni pe care n-am văzut-o nici în drept unui politician.

GHIȚĂ CEREA, ÎN GENUNCHI, ÎNDURARE PENTRU “TATAIE” COSMA

Procurorul este convins că în spatele căderii sale se află Sebastian Ghiță, care încerca să mușamalizeze diverse informații compromițătoare la adresa sa.

 “Procurorul Tudose, care e tânăr pensionar și care la un moment dat ar trebui să scoată declarația pe care a dat-o la judecătorul de drepturi și libertăți, în care povestește cum noaptea, când treaz, când beat, venea dl. Ghiță la el și îi cădea în genunchi și îl ruga să-l scape pe Tataie, Tataie fiind Mircea Cosma”, a relatat Negulescu, în interviul-maraton pe care l-a purtat cu jurnaliștii Realitatea Plus Iulian Leca și Bogdan Muzgoci.

COLDEA SUNA LA SRI PRAHOVA SĂ ÎNTREBE CE VREA DNA DE LA GHIȚĂ

Un alt eveniment care i-a accelerat declinul a fost schimbarea atitudinii pe care o avea față de el adjunct SRI, Florian Coldea, despre care susține că, la început, l-a încurajat și l-a lăudat.

“La un moment dat eram cu un angajat al domniei sale, care lucra la Prahova și persoana respectivă a primit un telefon de la Coldea, era 11 seara și primul lucru pe care l-a întrebat a fost De ce l-au chemat pe ăla (Sebastian Ghiță – N.R.) acolo?.

“Ideea este că, din discutia pe care a avut-o persoana respective, am înțeles că Sebastian Ghiță era sfătuit să nu dea niciodată declaratii.(…) Atunci l-am informat pe șeful meu ierarhic de la vreema respectivă și am hotărât să îi limităm accesul la informații domnului de la SRI Prahova,”

Negulescu susține chiar că șefii SRI erau atât de suspicioși în privința informațiilor pe care propriul lor om de la Ploiești le furniza, încât îl testatu, din 2 în 2 săptămâni, cu detectorul de minciuni.

ANCHETA LUI GHIȚĂ A RUPT BINOMUL KOVESI-COLDEA

Mircea Negulescu susține că anchetarea lui Sebastian Ghiță a creat o ruptură în binonul Coldea- Kovesi, iar rezultatul ar fi fost fuga din țară a omului de afaceri.

“Sunt convins că a fost ajutat, vă dați seama că nu putea să fugă singur .Vă dați seama că nu putea, doar nu a trecut înot”, a afirmat Negulescu. Chiar și acum, fostul procuror crede că mulți oameni sunt interesați ca Sebastian Ghiță să tacă.

 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri