Un cetăţean român închis în China va fi transferat în România

Thursday, 09 January 2020, 15:22 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

Ministerul Justiţiei a anunţat că românul Marius Balo, care execută o pedeapsă cu închisoarea în China, va fi transferat în România.

"Ministerul Justiţiei a fost informat astăzi, 9 ianuarie, că autorităţile chineze au aprobat transferarea lui Marius Balo în România. Acordul autorităţilor chineze privind transferarea persoanei condamnate a fost dat în urma demersurilor juridice şi diplomatice ale Ministerului Justiţiei din România alături de Ministerul Afacerilor Externe", scrie în comunicatul de presă transmis de Ministerul Justiţiei.

Conform sursei citate, Ministerul Justiţiei a corespondat cu omologii chinezi pentru obţinerea documentaţiei de transfer şi a sesizat autorităţile judiciare române în vederea recunoaşterii pedepsei aplicate de instanţele chineze.

Marius Balo s-a stabilit în China în 2010, angajat ca expert în cadrul Grupului de Tehnologie şi Educaţie XinDongFang din Beijing. Din 2013, el a ocupat postul de profesor la Universitatea Renmin din Beijing. Balo a fost condamnat la 8 ani pentru o infracţiune de fraudă contractuală.


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: JUSTIŢIE