Trenul de lux Orient Express a trecut prin România - VEZI IMAGINI INEDITE

Monday, 31 August 2009, 07:17 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET
Trenul de lux Orient Express, care circulă pe traseul Paris - Istanbul, a intrat în România în cursul nopţii de duminică spre luni, pe la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, din judeţul Arad. Astăzi dimineaţă, la ora 9, trenul a părăsit Bucureştiul, îndreptându-se spre Istanbul.

Cei 94 de pasageri din tren sunt din Anglia, Franţa, Italia, Germania, America de Sud, SUA şi Australia, marea majoritate fiind oameni de afaceri sau membri ai unor familii nobiliare. Trenul are în componenţă 14 vagoane de dormit, dar şi vagoane de tip restaurant, bar şi salon. O călătorie cu Orient Expresul, de la Paris la Istanbul, durează şase zile, iar un bilet costă peste 7.500 euro all inclusive.

Trenul de lux a oprit în Staţia CFR Curtici duminică seara, în jurul orei 23.30, şi a staţionat timp de aproximativ o oră, timp în care s-a făcut şi controlul de frontieră. Pe durata staţionării în punctul de frontieră, majoritatea călătorilor se aflau în vagoanele-restaurant.


REALITATEA.NET - Trenul de lux Orient Express a intrat în ţară pe la Vama Curtici

Pe lista de meniu sunt diferite preparate culinare, precum somon fume (36 euro), escalop de foaie -gras (32 euro), caviar beluga (390 euro/ 50 de grame), şi un preparat din caviar Baccari la preţul de 220 euro porţia de 75 de grame. La desert, pasagerii pot servi piramidă de ciocolată cu banane (14 euro) şi cafea columbiană. Potrivit celor care îi servesc pe călătorii trenului de lux, cele mai cerute vinuri au fost cele vechi.

"Pe traseu, trenul trece prin Zurich, Viena, Budapesta, Sinaia, Bucureşti şi Veneţia. Regula generală pe care trebuie să o respecte pasagerii este vestimentaţia, care trebuie să fie similară cu cea din anii 1920-1930. Aşa intră mai uşor în atmosfera romantică a acelor vremuri.

Fiecare vagon, construit în anii 1920, are propria poveste, legată de numele unor regi sau vedete, cărora le-a oferit plimbări romantice de neuitat. Tot Orient Express a impresionat numeroşi artişti şi scriitori, care i-au sporit renumele", a spus Bruno Genson, managerul general al Orient Express.

Cei care călătoresc cu Orient Express au la dispoziţie şi un magazin de bijuterii, de unde îşi pot achiziţiona diferite coliere, brăţări sau inele.
Cei 94 de călători din trenul de lux Orient Express au ajuns în cursul zilei de luni la Sinaia, unde au vizitat castelul Peleş şi mănăstirea Sinaia. Tot în cursul zilei de luni era prevăzută şi sosirea în Bucuresti, unde au făcut un tur al oraşului şi s-au cazat la hotelul "Hilton".

Orient Express este numele unei linii feroviare de distanţă lungă pentru pasageri care a fost iniţial operată de Compagnie Internationale des Wagons-Lits (Compania Internaţională de Vagoane de Dormit). Ruta ei s-a schimbat de multe ori.

 

Deşi originalul Orient Express a fost o simplă linie feroviară internaţională, numele ei a devenit sinonim cu călătoria luxoasă. Trenul Orient Express a fost pus în circulaţie în anul 1883, de britanici.

Vagoanele din componenţa garniturii Orient Express sunt fabricate între anii 1920-1930, sunt inscripţionate cu litere aurii şi sunt restaurate respectând fidel garnitura care a circulat la începutul secolului.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri