Stephen Gately de la Boyzone a decedat din cauze naturale, potrivit rezultatelor autopsiei

Tuesday, 13 October 2009, 14:32 Sursă: NewsIn

Decesul lui Stephen Gately, component al grupului pop irlandez Boyzone, a fost cauzat de un edem pulmonar sever, potrivit unui purtător de cuvânt al tribunalului din Mallorca.
Adaugă părerea ta

Autopsia corpului cântăreţului în vârstă de 33 de ani arată că acesta a decedat din cauze naturale, şi nu din cauza consumului de substanţe alcoolice sau de droguri.

Stephen Gately a murit, sâmbătă, la vârsta de 33 de ani, în oraşul spaniol Mallorca din insulele Baleare. Homosexual declarat, Gately se afla în vacanţă alături de partenerul său, Andrew Cowles, cu care îşi legalizase relaţia în 2006.

Potrivit News of the World, cântăreţul se întorsese în camera de hotel, după o noapte petrecută în cluburi, s-a dus la culcare şi nu s-a mai trezit.

Înfiinţat în 1993, Boyzone a fost unul dintre cele mai populare grupuri ale deceniului trecut, cu şase single-uri pe locul I în topurile din Marea Britanie. În 2000, grupul s-a destrămat, însă, în 2007, cei cinci componenţi ai săi şi-au anunţat revenirea sub aceeaşi titulatură, urmând să lanseze un nou album în 2010.

În afara carierei muzicale, Gately era şi actor de comedie. Pe 6 octombrie, Gately postase un mesaj pe Twitter în care anunţa că este foarte ocupat şi că intenţionează să scrie o carte.