Sondaj INSOMAR: Mircea Geoană 32%, Traian Băsescu 30%, în primul tur al prezidenţialelor

Monday, 02 November 2009, 15:42 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Prezidenţiabilul PSD, Mircea Geoană, câştigă teren în faţa preşedintelui Traian Băsescu în cursa pentru Palatul Cotroceni. Potrivit unui sondaj realizat de INSOMAR, realizat în perioada 29 octombrie - 1 noiembrie, la comanda Realitatea TV, Mircea Geoană este cotat cu 32% din opţiunile electoratului, urmat de Traian Băsescu, la două procente distanţă.

Candidatul PNL, Crin Antonescu, pare să fi pierdut contactul cu primii doi, fiind cotat la doar 19%, fiind urmat de preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, cu 7%.

Surprinzătoare este căderea independentului Sorin Oprescu pe locul 5, cu 6%, în timp ce reprezentantul UDMR, Kelemen Hunor, are doar 3%. Şi patronul Stelei, Gigi Becali, s-a scufundat în opţiunile de vot, la doar 2%.

În urmă cu două săptămâni, Mircea Geoană avea doar un procent în faţa lui Băsescu, 30% faţă de 29%, în timp ce Sorin Oprescu şi Gigi Becali erau pe cai mari, ambii având câte 10%. Primul a pierdut 4 procente, al doilea, 8.

În turul al doilea al prezidenţialelor, Mircea Geoană l-ar depăşi net pe Traian Băsescu, cu 6%, reuşind să obţină victoria cu 53, faţă de doar 47 de procente pe care le-ar obţine actualul preşedinte.

La capitolul partide, alianţa PSD+PC are 33%, cu trei procente mai mult decât  PD-L, PNL este cotat cu 20%, în timp ce PRM şi UDMR au câte 7 procente.

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1.207 persoane şi are o marjă de eroare de +- 3%, la un grad de probabilitate de 95%.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri