Procurorii din CSM nu vor să renunțe la pensiile speciale! Ce măsuri vor lua

Thursday, 16 January 2020, 19:01 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

Procurorii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) vor sesiza Rețeaua European a Consiliilor Judiciare și Consiliul Consultativ al Procurorilor Europeni, cu privire la o posibilă afectare a statului magistraților, în cazul în care se abrogă legea referitoare la pensiile de serviciu.

Decizia a fost luată de Secția de procurori a CSM, în ședința de joi.

"Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotrât sesizarea Rețelei Europene a Consiliilor Judiciare și a Consiliului Consultativ al Procurorilor Europeni din perspectiva afectării statutului procurorilor ca efect al potentialei abrogari a dispozitiilor legale privind pensia de serviciu, in vederea transmiterii unui punct de vedere", conform deciziei de joi.

Totodată, Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărat convocarea Adunărilor generale ale procurorilor, în data de 21 ianuarie, de la ora 12.00, pentru a formula un punct de vedere motivat legat de iminenta abrogare a dispozițiilor legale care stabilesc pensia de serviciu.

Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-01-16 19:34:04
Nimeni nu e de neinlocuit

Dați afară și puși alții care sunt convins ca ar lucra și cu jumătate din salar.Unde s a mai pomenit sa te plătească statul și in pensie când stai si nu lucrezi , cu sume enorme .Așa de valoriasă e inclusiv odihna voastră? AltiI sunt platiti cu sume infime muncind ca robotii

2020-01-16 21:35:34
Baaaah, de ce nu sesizati ce vreti voi despre aberatiile legislative !!!

Care afecteaza notiunea de dreptate !? De ce va slugarniciti sa primiti ce nu meritati si ceva pentru care nu ati muncit !??? De ce sinteti pomanagii !???

2020-01-17 06:01:14
Procurorii sunt independenti și la pensie,bre ?

Vai ,domnilor procurori,dl Rares Bogdan e cu ideea,că el nu stie ca procurorul are statut cât e în funcție ,si il păstrează la pensie,până la incinerare ,atunci piere trupul ,piere dreptul.Voi apărati tara si dreptatea ?Se vede că da.Dar fiti pe pace cât timp dl Predoiul v-a dat bănuila rezonabilă ,nu o sa fie sfătuit dl Orban sa incerce,cât timp..Adică ce ?

2020-01-17 08:48:04
Amalia

Dragi pensionari,oare v-ați gândit cu cât ne diminuează pensia noastră acești "speciali"???? Ce aberație! Adică, ai leafă foarte mare deci și pensie mare și mai vrei bani,bani luați de la ceilalți, ce nerușinare!!!!

2020-01-17 10:54:35
Cresteti peniile mici ,luati de la magistrati ,nu vă atingeti de strini,ei ne ajuta la guvernare

Doamna Amalia ,imi schimbați impresia,ce bre procurorii banii iau din pensiile dv sau a mea ?Dacă le scade lor pensia ,credeti că multinaționalele nu mai transferă din țară 98 miliarde UE?Dar asa va invata nen-tău,gasiti un casus belli să nu afle poporul cine ii bea sangele ,cu sprijinul PNL.

2020-01-17 11:35:31
Amalia

Ce asociere aberantă de idei ! Cum se ajunge de la pensiile speciale la multinaționale! Ce aiureala ! Dar ,daca presupunem că aceste multinaționale ar pleca din țară cu "jucariile" lor,câte locuri de muncă s-ar pierde și ce sumă n-ar mai incasa statul ? Mă gândesc numai la "Dacia" de aici de la Pitești. Da domnule "specialii" aceștia afectează bugetul asigurărilor sociale !

2020-01-17 12:26:18
Nicolae

Culmea ipocriziei și a bunului simt....singurii beneficiari de pensii de serviciu,erau militarii...în cuantum incomparabil mai mic...cea mai mare pensie o primea Șeful de Mare Stat Major..5000 roni..si erau câțiva...să le fie rușine...

2020-01-17 13:18:24
Florin

Să se aplice principiul contributivității pt toți angajații din România.Banii care îi primesc în plus unii ca in pensii speciale sunt bani furați de la muncitori.

2020-01-17 15:57:19
Viindeti tot ,dar nu ne mințiți ,doamne

Doamna Amalia or mă luați de prost ,or sunt.Eu ziceam ca nu sunt bani de pensii pentru că țara e stoarsă ca o lâmâie de multinaționale.Statele din Golf ,care au petrol ,numără banii cu buldozerul si noi tăiem alocațiile la copii,sa nu deranjem pe..pe cine ,bre ?Stiti ce zicea Gadaffi ?V-au adus străini ,stăpâniți-i.Ce ziceți dv ?Mai stati străini ca noi nu ne pricepem sa exploatăm petrol ,carnea de porc e infectaă si nu ne descurcăn nici cu redevențele,care dau pe gratis stăinilor averea mea.Pe a dv ,o poate da guvernul meu ,dar eu, cel puțin, injur,ca n-am altă putere

2020-01-17 18:01:51
Adriand

Inseamna ca se face un atac la siguranta si libertatea parlamentului.Cine face legi si cine le executa? Astia vor invers,adica sa faca ei legi si parlamentul sa execute.

2020-01-17 18:09:17
Se taie pensiile speciale fondul de pensii e acelasi si pensiile nu cresc ,doar se descarcă râca socială,scornită de PD-PNL,din invidie .

Dl Forin ,Inteleg sa fiu mințit ,dar nu prea des,contribuția la pensie este cal de luptă politica intre dreapta si stânga Pensia contributiva nu trebuie inteleasă ca pui bani la cireap cât lucrezi ca sa ai la pensie.Ce fals,ce oroare,ce minciună ,ce tragedie.Pensia contributivă inseamna să inchei un contract aleatoriu/adică nu stii valoarea prestațiilor/ si societatea se obligă,cu câstig sau cu pirdere,ca la orice asigurare,sa te plăteasca.Cei care mor in ziua pensiei nu mai iau „contribuția”inapoi,cei care trăiesec 120 de ani depăsescă fondul alocat.Deci,hotărâti ”.Statul se poate angaja la prestații diferite ,80 % din salariul ,o sumă calculată pe algoritm,adică imi dă 0,30 bani pentru ce am cotizat acum 30 de ani,sau cum făceau comunistii,asigurau 60 %din veniturile ultimilor 5 sau 10 ani/Vezi legea pensiilor comuniste/.Fiți americani ,toți oamenii se nasc egali,adică fără cercei fetele si fără brățări,bărbații.In rest minciună constituțională.PSD a zis ca nu toti oamenii sunt egali in sărăcie,si a oferit indemnizații mai mari pentru asiguartii care valorau ceva pentru societate.Asa s-a născut pensiil speciale,de care,ca orice român,s-a abuzat si liberalii au susținut ca orice muncă e valoroasă social,dacă e prestată pentru popor.Nb.Vedeți ca din vocabularul PNL nu lipseste sintagma asta cu „poporul ”O țin de la 48 asa/vezi Caragiale/

Alte articole din: JUSTIŢIE