Procurorii au luat cu asalt Spitalul Județean Ilfov. Percheziții ample!

Wednesday, 04 December 2019, 14:36 Sursă: Realitatea.NET

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 desfăşoară mai multe percheziţii la Spitalul Judeţean Ilfov, într-un dosar deschis pentru fraudă informatică şi fals intelectual.

Adaugă părerea ta

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 desfăşoară mai multe percheziţii la Spitalul Judeţean Ilfov, într-un dosar deschis pentru fraudă informatică şi fals intelectual, au precizat surse judiciare pentru G4Media.ro.

În dosar sunt vizaţi mai mulţi doctori, care vor fi audiaţi la sediul Poliţiei Capitalei, mai spun sursele citate. Din primele informaţii, cercetările vizează şi decontări ilegale pentru întreruperi de sarcină.

Surse apropiate anchetei au explicat pentru G4Media.ro că un medic e acuzat că întocmea foi de observaţie cu diagnostic fals pentru pacientele care solicitau întrerupere de sarcină la cerere, iar o altă angajată a spitalului, care lucra la registratură, lua banii plătiţi de paciente ca taxe pentru serviciile medicale solicitate.

Apoi, registratoarea, cu complicitatea medicului, ar fi introdus date false în platforma informatică a asigurărilor de sănătate şi cerea decontarea serviciilor medicale de mai sus ca urgenţe medicale. În acest fel, a fost prejudiciat buhetul fapt Casei de Asigurări de Sănătate Ilfov.