Peste 200 de instanțe și parchete cer desființarea Secției de anchetare a magistraților

Friday, 29 November 2019, 13:46, Sursă: Realitatea.net

Magistrații din țară cer aproape la unison desființarea Secției de investigare a magistraților, solicitare venită și din partea Comisiei Europene/Comisiade la Veneția.

Adaugă părerea ta

Peste 200 de instanțe și parchete din țară în care în ultimele trei zile s-au întrunit Adunările generale ale magistraților s-au pronunțat pentru desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ).

Pentru menținerea acestei structuri de parchet au votat doar trei instanțe din țară, potrivit Hotnews.

La solicitarea ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, conducerile instanțelor s-au întrunit pentru a decide asupra altor trei teme - schimbarea ciclului de școlarizare la Institutul Național al Magistraturii, renunțarea la pensionarea anticipată și trecerea la completurile de 3 judecători în apel.

Începând de miercuri, la instanțele și parchetele din țară au loc adunări generale în care se votează asupra acestor patru teme. Până vineri după-amiază au votat judecători și procurori din peste 200 de instanțe și parchete din țară. Pentru menținerea Secției speciale au votat în adunările generale doar trei instanțe - Curtea Militară de Apel, Curtea de Apel Oradea și Judecătoria Hunedoara. Restul s-au exprimat, în unanimitate sau în majoritate, pentru desființarea acestei structuri de parchet.

Comentarii Existente
2019-11-29 14:56:11
Paine si circ in Romanica

Evident. Cine doreste control? Nobody.

2019-11-29 15:26:23
Vor judectorii inapoi la DNA? Ce patrioți !

Maiestrii manipulărilor prin referendum ,s-au intrebat judecătorii dacă să se revină la DNA sau fără control ?De ce nu intrebati pedofilii,vor sa fie judecati sau condamnati ?Ce vremuri de-a prostire trăim !

2019-11-29 16:27:25
Adinutza a pesedista ... asa ca vrea sa faca controale !!!

Controlul politic e bun, legea nu e suficienta !!!

2019-11-30 21:07:12
Leonard

Care sunt cetatenii nevinovati tarati in justitie? Familia Cosma Pesedescu din Ploiesti? Ponta? Hrebenciuc? Pai astia sunt toti niste infractori, impreuna cu judecatorii care i-au achitat din motive de SPAGA sau de COMPLICITATE....sau PROSTIE PURA in sensul solidarizarii tovarasilor judecatori cu tot ceea ce provine din comunism...ca asa sunt ei....pro spagari si pro comunisti....ei, majoritatea judecatorilor din Romania. CEI corecti, cam putini, sunt huliti de Antena 3, Romania TV, Hoandra, Gusa si alte lepre locale! Bai derbedeilor! Complet legala colaborarea dintre SRI si justitie in cadrul eliminarii coruptiei. Cu ce vreti sa se ocupe SRI? De ce nu trebuie sa aiba un rol in combaterea coruptiei? Pentru ca e contrar cui? Constitutiei facute de Iorgovan pentru apararea crimelor si hotiilor comise de gastile comuniste? Codului penal facut tot de gastile de banditi de sorginte comunista? Sau de prostul INTERESAT numit Predoiu, care azi dovedeste ca e destul de apropiat de infractori...si de "drepturile" lor! Bai mortaciunilor, Hitler scapa de voi scurt, in maxim 72 de ore, nenorocitilor! Borfasi ordinari, asta sunteti!

Alte articole din: JUSTIŢIE