Coronavirus - România: 18594 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Parohiile ortodoxe române din Italia au lansat o scrisoare prin care îşi exprimă indignarea faţă de acţiunile italienilor

Sunday, 22 February 2009, 13:08 Sursă: NewsIn

Primul mesaj era adresat autorităţilor religioase şi civile, iar celălalt a fost o scrisoare deschisă adresată Italiei, intitulată "Cara Italia (Dragă Italia)". Scrisoarea adresată simbolic Italiei este semnată de "un român" obişnuit, care nu omoară şi nu fură şi care explică că pedepsele colective şi furia nu rezolvă nimic. Preoţii au iniţiat o strângere de semnături pentru aceste scrisori, care vor fi trimise autorităţilor şi vor fi date publicităţii. Strângerea de semnături va dura până la 28 februarie, cu posibilitate de prelungire.

Din punct de vedere al simbolisticii religioase, momentul este foarte important pentru creştini, întrucât este ultima duminica înainte de postului Paştelui, denumită Duminica Înfricoşătoarei judecăţi. "În această Duminică a Înfricoşatei Judecăţi suntem chemaţi să luăm aminte la noi înşine şi la toate gândurile, vorbele şi faptele care nu sunt bineplăcute lui Dumnezeu şi pe care le purtăm în conştiinţa noastră. Vremea de postire care ne stă înainte este cea mai potrivită pentru a le 'spăla' înainte să vină sfârşitul vieţii noastre. Acest lucru este cu atât mai actual cu cât întreaga noastră comunitate din Italia trece prin momente grele de încercare în aceste zile, văzând că se ridică valuri de acuze care ni se adresează tuturor fără deosebire", au citit preoţii mesajul în faţa enoriaşilor adunaţi.

"Ca urmare a acestei campanii de învinovăţire generalizată a comunităţii noastre româneşti de către unele canale de televiziune şi de către unele ziare, din cauza unor fapte necugetate săvârşite de concetăţeni de ai noştri, ne vedem nevoiţi să ieşim din tăcerea resemnată în care ne-am obişnuit să fim până în prezent, ca unii care asumăm creştineşte chiar şi păcatele fraţilor noştri, şi să ne unim glasul spre a atrage atenţia în mod civilizat celor care ne cunosc şi ne apreciază, că noi vrem să ducem mai departe bunul nume, pe care uneori atât de greu şi cu atâtea sacrificii l-am câştigat, neacceptând ca acesta să fie asociat cu persoane şi fapte care nu ne reprezintă", au mai spus preoţii români.


Citeste totul despre:


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri