Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Păianjenul ţopăitor şi broasca ciripitoare, printre speciile recent descoperite în Papua Noua Guinee - FOTO

Thursday, 26 March 2009, 07:04 Sursă: REALITATEA.NET

Din animalele descoperite, 50 de specii de păianjen, trei broaşte şi o şopârlă nu au mai fost descrise niciodată în literatura ştiinţifică, a declarat Conservation International.

Asociaţia, cu baza în Washington DC, şi-a petrecut ultimele luni analizând peste 600 de specii de animale pe care le-a găsit în timpul expediţiei în insula din sudul Pacificului, în iulie şi august.

Noile specii includ o micuţă broască maro cu un ciripit foarte ascuţit, o broască verde de copac cu ochi de insectă şi o alta cu un strigăt asemănător sunetului unui telefon.

Unul dintre păienjenii ţopăitori este verde deschis şi lucitor, iar celălalt este maro şi blănos.

 

"Dacă descoperim lucruri noi care sunt mari şi spectaculoase, înseamnă că acolo mai sunt o groază de lucruri despre care nu ştim nimic", a spus Steve Richards, liderul expediţiei. "Întotdeauna mă surprind lucrurile extraordinare descoperite pe insula aceea", a subliniat cercetătorul.

Descoperirile sunt foarte importante, mai ales cea a speciilor noi de broască, a declarat Craig Franklin, un profesor de zoologie la Universitatea Queensland din Australia, care studiază broaşte."Ele sunt văzute ca un bioindicator excelent al sănătăţii mediului", a spus Franklin, care nu a fost implicat în expediţie. "De multe ori vedem un declin la broaşte, ca rezultat direct al unui mediu afectat", a menţionat profesorul.

Cercetătorii de la Conservation International a explorat regiunea alături de oameni de ştiinţă de la Universitatea British Columbia din Canada şi de la Universitatea de stat din New Jersey, precum şi de cercetători din Papua Noua Guinee.Zona studiată de cercetători este o sursă critică de apă dulce, folosită de zeci de mii de oameni din comunităţile înconjurătoare, iar clanurile locale se bazează pe vânătoarea în această regiune.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri