O ambulanţă din Austria a fost plimbată prin Târgu Jiu de la un spital la altul

Friday, 26 June 2009, 17:33 Sursă: Realitatea TV

Autor: Realitatea.NET
Eterna şi fascinanta Românie, în varianta ei medicală. Adică plimbatul bolnavilor între spitale şi indiferenţa personalului medical. De asta a avut parte la Târgu Jiu cei trei membri ai echipajului unei ambulanţe austriece. Veniţi tocmai de la Viena, oamenii au ajuns cu o pacientă aflată în comă la camera de gardă a Spitalului Judeţean. De acolo au fost trimişi în altă parte a oraşului şi au avut nevoie de ajutorul jurnaliştilor ca să nu se rătăcească şi să înţeleagă ce le spun medicii români.
O femeie de 60 de ani din Gorj, aflată în comă de la începutul anului într-un spital din apropierea Vienei, a fost transferată la Târgu Jiu. Echipajul ambulanţei austriece ştia că trebuie să ajungă cu pacienta la Spitalul Judeţean de Urgenţă. De acolo, după mai bine de jumătate de oră de negocieri, oamenii au fost trimişi la secţia de neurologie, aflată într-o altă clădire din oraş, unde pacienta avea rezervat un pat.

Niciun reprezentant al spitalului n-a ghidat ambulanţa prin oraş. Au făcut-o jurnaliştii, care au servit şi de translatori.

La al doilea spital, acelaşi tratament indiferent. Pacienta n-a fost preluată de nimeni, aşa că tot austriecii au dus-o la reanimare şi au aşezat-o în pat.

"Cred că a fost o neînţelegere. Probabil o scăpare a domnului director Pălivan, o lipsă de comunicare", a declarat Marius Boeriu, director DSP Gorj.

"A fost pur şi simplu, hai să-i spunem un termen mai elegant, un pic de indolenţă", a precizat Cristian Irimie, secretar de stat Ministerul Sănătăţii.

Conducerea spitalului susţine că echipajul austriac era dator să afle singur unde trebuie să ajungă.

"Nu aveam să iau eu legătura, că nu ştiam să iau legătura. Normal, dumnealor trebuia să ia legătura, aveau două telefoane de contact, trebuiau să le folosească", a spus Constantin Pălivan, director Spitalul Judeţean Târgu Jiu.

Ministerul Sănătăţii va face o anchetă la Spitalul judeţean din Târgu Jiu.
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri