Mafia lemnului s-a modernizat, metoda uluitoare prin care se fură lemne cu acte

Wednesday, 07 November 2018, 14:42 Sursă: REALITATEA.NET

Realitatea TV a descoperit una dintre metodele inedite de furt folosite de mafia pădurilor! Tăietorii de arbori care defrișează pădurile din România completează documentele... cu cerneală termică. Adică, după ce au terminat de transportat buștenii tăiați, încălzesc hârtia și tot scrisul de pe documentele de transport dispare. Astfel, pot face câteva zeci de transporturi pe zi deși au autorizație pentru unul singur.

Adaugă părerea ta

Dacă este pur și simplu încălzit cu bricheta, documentul este ca nou. După transportul lemnelor din pădure la gater, scrisul este șters, iar o nouă încărcătură, ilegală, poate fi adusă oricând.

Cazul a fost descoperit de un ajutor de șef de post din județul Sibiu. Agentul primise informații că această practică este deja veche în rândurile celor care taie și transportă ilegal lemn din pădurile din România.

Sindicaliștii din Poliție spun că este aproape imposibil ca aceste documente să circule fără complicitatea unor angajați ai ocoalelor silvice, pentru că avizul este completat de funcţionari, nu de conducătorul auto. 

Realitatea TV a solicitat un punct de vedere de la Ministerul Apelor și Pădurilor despre această practică descoperită de polițiști, dar nu a primit, încă, un răspuns.

sursă video: Realitatea TV

sursă foto: BZI.ro