Judecătoarea care l-a condamnat pe Dragnea, eliberată din funcție de Iohannis

Monday, 25 November 2019, 17:06, Sursă: agerpres.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretele de eliberare din funcţie a trei magistraţi, între care se numără şi judecătoarea Geanina-Cristina Arghir de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a făcut parte din completul de trei judecători care l-a condamnat pe fostul preşedinte al PSD Liviu Dragnea în dosarul "DGASPC Teleorman".

Adaugă părerea ta

Geanina-Cristina Arghir este eliberată din funcţie ca urmare a pensionării la data de 25 noiembrie.

Tot luni, preşedintele Iohannis a semnat decretele privind eliberarea din funcţia de judecător la Curtea de Apel Oradea a Simonei-Cătălina Marinescu şi a Corinei-Rodica Popovici ca urmare a pensionării la 25 noiembrie. 

Geanina Arghir este judecătoare din 1994, aşadar se pensionează chiar în anul în care a atins limita de 25 de ani vechime pentru pensionarea anticipată. În anul 2009 a ajuns la ÎCCJ, de la Curtea de Apel Bucureşti.

Judecătoarea Cristina Geanina Arghir  este magistratul care l-a condamnat pe Mohammad Munaf, implicat în răpirea jurnaliştilor români la Bagdad, în timpul în care era magistrat la Curtea de Apel București. Arghir a făcut parte din completul care a decis, în faza de fond a dosarului "Valiza", achitarea tuturor inculpaţilor, între care şi Gigi Becali. De asemenea, Arghir s-a pronunțat pentru achitarea lui Ludovic Orban.

La judecata pe fond a dosarului angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, judecătoarea Arghir a decis condamnarea lui Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni de închisoare, decizie luată cu o majoritate de 2 la 1 în completul de judecată. Decizia a fost menţinută în apelul judecat de un complet de cinci judecători.

Geanina Arghir a făcut parte din Biroul Electoral Central la alegerile europarlamentare din acest an, unde a votat împotriva admiterii Alianţei USR-PLUS, decizia care a fost ulterior întoarsă de ÎCCJ.

Comentarii Existente
2019-11-25 19:29:19
Costel

Arghir asta pentru Orban a fost mumă iar pentru Dragnea a fost ciumă.

2019-11-26 09:41:58
De ce cred numai unii in Dumnezeu si altii isi bat joc de judecata lui ?Păi de-aia !

Dl Costel si ursul joacă după toba țiganului.Dar cred ca SIIM va rezista măcar pâna dna Arghir iși va primi pedepsa,pe care Dumnezeu o dă prea târziu, ca e tare ocupat cu catstrofele umane numai de la noi.Dar in lume,câte n-or fi,ca doar nu am descoperit noi roata inainte de CIA sau ambasada Suediei .

2019-11-26 09:51:24
borfasi

Costel e din gasca lui Dragnea .

2019-11-26 09:51:39
borfasi

Costel e din gasca lui Dragnea .

Alte articole din: JUSTIŢIE