Iliescu despre Băsescu: E perceput ca bădăran, omul fără calităţi de om de stat, primitiv

Friday, 19 June 2009, 15:14 Sursă: NewsIn

În cadrul şedinţei Consiliului Naţional de vineri, preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, l-a catalogat pe Traian Băsescu ca fiind "bădăran", "om fără calităţi de om de stat" şi "primitiv".
Adaugă părerea ta

"Noi trebuie să arătăm că avem o gândire care porneşte de la nevoile ţării. De atâţia ani de zile nu suntem capabili să îmbunătăţim sistemul de procesare a fondurilor europene. Trebuie să vedem cum anume să facem şi să aratăm că pe noi ne doare acest lucru", a susţinut Ion Iliescu, potrivit unei înregistrări difuzate de RealitateaTV.

De asemenea, fostul preşedinte le-a explicat participanţilor la lucrările Consiliului Naţional că Traian Băsescu este perceput "ca bădăran, omul fără calităţi de om de stat, primitiv". "Toate aceste chestiuni trebuie concretizate într-un program propriu al candidatului PSD, simplu, cu câteva obiective precise, explicit formulate, şi care să ajungă pe înţelesul votanţilor noştri, şi să înarmăm militanţii noştri cum anume să discute", a explicat Ion Iliescu.

Iliescu a mai susţinut şi că PSD trebuie să scoată "din prima linie oamenii vulnerabili care au nişte caracteristici", el explicând că "lumea discută cum s-au îmbogăţit, cu tot felul de relaţii dubioase".

Preşedintele de onoare al PSD a propus ca stabilirea strategiei să fie tema primei întâlniri a Consiliului Naţional şi "echipa guvernamentală să se prezinte cu o concluzie la şase luni de la guvernare".

În faţa acestei propuneri, Mircea Geoană a replicat: "Nu aş face toată guvernarea că se întorc şi pe noi. Aş face pe politica economică".