Din cauza lipsei banilor, tot mai multe mame îşi abandonează copiii

Thursday, 05 March 2009, 08:04 Sursă: Realitatea TV

Autor: Realitatea.NET
Criza financiară loveşte peste tot, chiar şi în copii. De la începutul anului peste 600 de minori au fost abandonaţi de părinţi numai în judeţul Iaşi. Mulţi dintre copii părăsiţi au ajuns în această situaţie fiindcă familia nu mai are din ce trăi. Aşa s-a ajuns în situaţia ca într-o singură zi nu mai puţin de 33 de copii să ajungă în grija statului.

Numărul mamelor care renunţă la cei cărora le-au dat viaţă, din cauza lipsei banilor, creşte de la o zi la alta.

În luna februarie, tot mai mulţi părinti au depus cereri la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi, legate de instituirea unor măsuri de protecţie pentru copiii din familiile respective. În general, aceste familii provin din mediul rural şi nu mai au bani ca să-şi întreţină copiii, a declarat purtător de cuvânt la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi, Tiberiu Bantaş.

La Iaşi se depun în jur de 12 cereri pe zi, iar dintre acestea doar 10-15% sunt ca urmare a cazurilor sociale, restul se referă la abuzuri sexuale sau violenţă în familie.

La sfârşitul lunii ianuarie s-au instituit 33 de măsuri de protecţie specială, respectiv plasament de urgenţă pentru familiile care au probleme financiare, a declarat Tiberiu Bantaş.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri