Coronavirus - România: 182854 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Descărcarea soft-urilor online reduce poluarea

Thursday, 02 April 2009, 18:30 Sursă: REALITATEA.NET

Microsoft, alături de Accenture şi WSP Environment and Energy, a studiat ciclul vieţii produselor sale software, concentrându-se asupra emisiilor generate de materialele brute, producţie, distribuţie, folosire şi aruncare. Compania a analizat 10 milioane de pachete Office 2007, vândute atât online cât şi prin magazine.

Cercetătorii au descoperit că prin descărcarea online a unui soft se evită eliberarea în atmosferă a unei cantităţi de emisii egală cu cea a consumului de electricitate a 7.715 gospodării americanie sau cu emisiile a 13.008 maşini, într-un an.

Cel mai mare impact îl au transportul şi ambalajul, incluzând DVD-ul, plasticul, cartonul şi materialele folosite la imprimare. Transportul clienţilor către şi de la magazin a fost inclus şi el în calcule.

Office 2007 se poate descărca de pe site-ul Microsoft încă din 2007. Compania estimeaază că 80% din vânzările acestui sistem de operare se realizează în mod tradiţional, prin magazine.

Studiul companiei, "Calculating Business Value and Environmental Benefit of Digital Software Distribution", poate fi descărcat aici, pentru mai multe detalii.
Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri