Zi crucială pentru Justiție! Consiliul Superior al Magistraturii îşi alege o nouă conducere

Tuesday, 17 December 2019, 20:24 Sursă: realitatea.net

Autor: Realitatea.NET

Consiliul Superior al Magistraturii își alege miercuri conducerea pentru 2020. Votul este reluat după ce săptămâna trecută a fost paritate în cazul judecătoarei Nicoleta Țînț, propusă pentru această funcție.

În 2019, CSM a fost condus de judecătoarea Lia Savonea (preşedinte) şi de procurorul Nicolae-Andrei Solomon (vicepreşedinte). În 2018, CSM a fost condus de judecătoarea Simona Marcu şi de vicepreşedintele Codruţ Olaru.

Membrii CSM sunt aleși pentru un mandat de şase ani, în timp ce preşedintele și vicepreşedintele, care fac parte din secţii diferite (judecători și procurori) sunt aleși pentru un mandat de un an, care nu poate fi reînnoit. Actualul vicepreședinte al CSM este procurorul Nicolae Solomon.

Consiliul Superior al Magistraturii este alcătuit din 19 membri, dintre care 9 judecători şi 5 procurori, aleşi în adunările generale ale judecătorilor şi procurorilor, 2 reprezentanţi ai societăţii civile aleşi de Senat şi 3 membri de drept, respectiv preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, ministrul justiţiei şi procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: JUSTIŢIE