Cine orchestrează distrugerea PSD? Cozmin Gușă: Cineva are nevoie ca PSD-ul să fie în genunchi

Tuesday, 26 November 2019, 22:58 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

Consultantul politic Cozmin Gușă a explicat, într-o intervenție la Realitatea PLUS, cine vrea, de fapt, distrugerea PSD-ului. Cineva are nevoie ca PSD-ul să nu se reformeze, "să fie în genunchi", și ca altcineva să defileze, a subliniat acesta.

Cineva are nevoie ca PSD-ul să nu se reformeze. Este opinia lui Cozmin Gușă, care consideră că aceste contondențe din interiorul PSD vin din partea statului paralel și că lucrurile nu se vor opri aici. Cozmin Gușă spune că președintele Klaus Iohannis nu are niciun interes ca social-democrații să se reformeze. 

"Faptul că președintele Iohannis a fost atât de contondent la adresa PSD, apropo de treaba asta absurdă cu dispariția PSD și acuzarea unui partid, nu a conducerii, bineînțeles că influențează acest joc intern care are foarte mulți magneți care s-au așezat sub masă și care țin într-adevăr de intelligence, de servicii secrete, dar mai ales de rezerviști. Pentru că, dacă până ieri, și până astăzi, de fapt, la prânz, părea clar că Viorica Dăncilă e obligată să demisioneze, având în vedere rușinea pe care a înregistrat-o pentru PSD, treburile s-au modificat de ce, tocmai pentru că PSD-ului trebuie să i se facă probleme, pe de o parte să nu poată să conteze în aritmetica parlamentară în perioada următoare când Klaus Iohannis a anunțat o nouă majoritate și ne dăm seama că această nouă majoritate se poate baza doar pe pesediști. Și doi, legat de jocul politic din 2020. Noi știm foarte bine că Guvernul Orban are o misiune mai mult decât dificilă, apropo de cum arată economia noastră românească pe care alde Dragnea, Teodorovici, Dăncilă și Darius au pus-o pe butuci. Ăsta e adevărul. Și atunci, din punct de vedere electoral, treburile nu vor sta foarte bine și o posibilă reformare a PSD-ului de inițiativa condusă de Ciolacu și Stănescu, începând cu ziua de ieri, Radu Moldovan și alții, că mai sunt acolo încă destui, devine ceva neconvenabil pentru Klaus Iohannis, Ludovic Orban, PNL și scopurile lor. Și atunci, aceste jocuri subterane care s-au întâmplat azi devin determinante pentru ceea ce se va discuta de acum încolo", a explicat Cozmin Gușă.

"Totuși, faptul că mai mult de jumătate din vicepreședinți au demisionat ne arată o decizie extrem de contondentă la adresa Vioricăi Dăncilă, a lui Orlando Teodorovici și a lui Fifor, secretarul general, din partea unei majorități a conducerii PSD. Ei nu pot să nu țină cont de acest lucru pentru că, neținând cont de acest lucru, în mod evident ei își pun împotrivă întreg partidul. Și atunci se naște întrebarea: care este interesul lor să-și pună împotrivă întreg partidul văzând aceste demisii la mai mult de jumătate dintre vicepreședinți. Și răspunsul poate să fie pe acolo pe la punctul inițial cu care am pornit această analiză: cineva are nevoie ca PSD-ul să nu se reformeze, să fie în genunchi, și ca altcineva să defileze", atrage atenția consultantul politic. 

"Pronosticul meu este că treburile nu se vor opri aici și că cei care au început această mișcare de reformă vor merge înainte. Dar acest înainte înseamnă și o testare a curajului lor pentru că ceea ce se discută în mass-media, în editoriale mai mult decât în știri, apropo de contondențele posibile venite din statul paralel, ele s-ar putea întâmpla. Să nu uităm totuși că Orlando Teodorovici este un om manevrat de către Coldea și Silviu Predoiu, la fel ca și apariția fantomatică a lui Gabriel Oprea, total nepotrivită, de asemenea coordonată de rezerviștii de la SRI și de la SIE care nu vor să se lase", a încheiat Cozmin Gușă. 

Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2019-11-27 00:04:13
Bracon Ioan

,,și ca altcineva să defileze", atrage atenția consultantul politic. Mi-a plăcut mesajul, PSD-ul face câțiva pași înapio acum, după care va porni cu forță înainte, și nu o să mai poată fi oprit de nici o forță contrară. În cel mult cinci ani vom vedea acest rezultat.

2019-11-27 00:12:03
Andrei

Este problema PSD ce face cu PSD, dar este necesar sa fie cercetate penal ,toate faptele penale săvârșite de membrii crimei organizate care stăpânesc și formează PSD. Cercetarea sa se facă cu respectarea strictă a prevederilor legale, să se recupereze prejudiciile și să se interzică pe o perioadă reală exercitarea drepturilor cetățenești de a face parte dintr-un partid politic,de a alege și a fi ales..

2019-11-27 08:09:37
Alexandru

Romania are nevoie ca psd-ul sa fie in genunchi, domnule analist Gușă!!! După 40 de ani de la revoluție comunismul va fi starpit, în sfârsit ! Mai avem puțin. Poate chiar mai devreme!

2019-11-27 09:09:04
Constantin Gadea

TARA ARE NEVOIE CA PSD-UL SA FIE IN GENUNCHI ! Timp de 30 de ani, partidul antiromanesc al criminalului Ion Iliescu a fost cu adevarat o ciuma rosie, atat pentru popor cat si pentru tara. Si Gusa este unul din virusii dovediti ai acestei ciume. Va veni ziua, cand posturile de televiziune Antena 3 si Romania TV, infiintate cu banii furati ai statului roman, se vor intoarce la stat si beneficiarii de marile hotii si jafuri vor plati.

2019-11-27 09:10:34
Constantin Gadea

ALEGERI ANTICIPATE IMEDIAT ! De ce ? 1). Pentru ca fortele politice democrate, pe care putem conta, sa obtina cu certitudine o majoritate confortabila in ambele camere ale Parlamentului. Pe Ponta, Tariceanu si Daniel Constantin si pe oamenii acestora nu putem conta. Pe UDMR nu putem conta. Pe minoritarii nemaghiari nu putem conta; 2). Pentru ca fortele politice comunistoide si antioccidentale sa nu aiba timp pentru a se reorganiza. Cei care au ajuns milionari sau miliardari in euro prin spolierea Romaniei, prin jaf si coruptie sau au pus umarul ca sa ne rupa de occident, sunt in stare de orice, ca in Ucraina. PMP este un partid politic democrat pe care putem conta. Dar Basescu, care este patriot si cel mai competent politrician, trebuie recunoscut ca atare de presedintele Iohannis, odata cu sprijinirea Republicii Moldova sa supravietuiasca si sa devina membru al Uniunii Europene. Pe USR-PLUS putem conta, dar fara joaca de-a pisica cu soricelul, care poate distruge toata fundatia buna

2019-11-27 09:13:48
Cetateanul

Cei care exploateaza oameni au tot interesul din lume ca sa nu existe un partid autentic de stanga . Si-au cladit averile faraonice pe exploatare si acum nu stiu sa faca altceva, nu se pot schimba . Totul li se cuvine LOR .

2019-11-27 09:35:02
Si pitulicea ,pe limba ei piere,nici presedintele meu nu poate distruge ce e inteles si explicat.

Cine vede politica in afara societății or e prost ,or e prost 2019-11-27 09:27:07 Un partid fără lider , e ca o stână fără baci..E calea recomandată si de presedintele meu. 2019-11-27 06:11:13 Napoleon a fost un prost ,el spunea :„Dacă vrei să faci o treabă bună,dă-o unui singur om ,vrei să strici ceva,fă un colectiv”Acum asteptați un partid fără lider,nu v-a fost deajuns doamna Dăncilă ,ccare nu avea nici idei si nici nu le intelegea pe ale altora.Ati băgat capul in nisip cu două probleme,justiția ,care trebuia scoasă din lupta politică ,si pozitia internațională a României,care trebuia sa aseze scaunul dlui Iohannis in rând cu ale Letoniei s.a,.Ați arestat pe dl Dragnea .si poporul a căzut pradă disperării,nu mai vom fi ce-am fost...Dl Andrei aveti un nume de hoț din PSD să-i sparg casa cu pietre,ca minciuna e imaterială,nu poate fi pusă la dospit ,nici chiar de mine sau de dv.

2019-11-27 10:37:55
borfasi

Acesti borfasi nu pot fi lasati sa stearga cu buretele toate nelegiuirile pe care le-au facut caci atunci degeaba mai votam. Justitia trebuie din radacini restructurata si eliminati toti complicii psd-ului ,altfel raman la putere chiar fiind in opozitie si asta s-a mai intamplat si in trecut. Noii guvernanti trebuie sa fie f. atenti la toate detaliile si sa nimiceasca toata structura lasata de infractorul Dragnea si gasca lui. In politie vedem ca nu se intampla nimic ,in justitie nimic ,jandarmii care au batut populatia au ramas desi trebuiau sa fie exclusi si trimisi la munca.

2019-11-27 12:04:32
Georgescu Dudu

Dă-te naibii de ticălos oportunist, pupincurist și libidinos,cu toate interpretările tale. Dacă vrei sa fii corect, lasă de-oparte calculele cu voturi la fel ca punctele la un club de fotbal, sau a arunca vina pe campania electorală și vorbește despre ce mizerii au făcut aceste gunoaie cât au fost la putere. Acele fapte i-au dus la pierzanie! Aceste persoane cu astfel de "apucaturi" și sigla sub care au acționat trebuie sa dispară de pe eșichierul politic românesc!

Alte articole din: Promo TV