Ce spune Elena Udrea despre unificarea dreaptei. Află astăzi, la PRIME TIME NEWS, ora 20.00

Wednesday, 28 May 2014, 12:36, Sursă: REALITATEA.NET

PDL şi PNL vor avea astăzi o primă rundă de negocieri pentru unificarea forţelor de dreapta, conform liderului PDL, Vasile Blaga, după o reuniune a democrat liberalilor. Ce se va întampla cu Partidul Mișcarea Populară

Adaugă părerea ta

Elena Udrea susținea ieri, într-o postare pe Facebook, că partidele de centru-dreapta nu se vor uni, deoarece ”sunt prea mari resentimentele personale ale liderilor și prea slabe caracterele”, ea susținând că se va putea face doar o înțelegere punctuală pentru turul al doilea al prezidențialelor. ”Partidele de centru dreapta nu se vor uni. Nu până la alegerile din toamnă. Sunt prea mari resentimentele personale ale liderilor și prea slabe caracterele pentru a le depăși, fie și în ideea măreață de a învinge PSD-ul la prezidențiale”, scrie Udrea pe Facebook.

Ea mai susține că ”incapacitatea politicienilor de a genera un proiect comun este dublată de frustrările și parti pris-urile jurnaliștilor și analiștilor de dreapta, care fac exact ce critică la liderii politici: unitatea dreptei, dar cum vrem noi și în jurul cui vrem noi”.

”De aceea, ca unul dintre foarte puținii care chiar au încercat concret și încearcă și acum să realizeze o coaliție a forțelor anti PSD, vă spun că nu mai cred că este posibil. Poate o înțelegere punctuală pentru turul doi al prezidențialelor. Merge și așa, până la urmă, dar măcar hai să vedem fiecare bârnă din ochiul propriu înainte de a vedea paiul din ochiul celuilalt!”, încheie Udrea.

Ulterior, si-a mai nuantat pozitia spunand că "aş vrea ca liderii de centru-dreapta să mă contrazică şi să avem un proiect comun înainte de alegerile din toamnă care să însemne şi succestul opoziţiei la PSD, să însemne câştigarea prezidenţialelor de către partidele care sunt în opoziţie. Noi, cei de la Mişcarea Populară, susţinem ceea ce am susţinut de foarte mult timp, încă de foarte mult timp, de un an de zile. Este nevoie de un proiect unit pentru a putea învinge în toamna aceasta candidatul PSD. Faptul că alegerile din 25 mai au trezit la realitate liderii de centru-dreapta e un semn bun. După aceste alegeri care au arătat o dreaptă fărâmiţată, liderii de centru-dreapta par că vor într-adevăr să construiască pentru la toamnă un singur proiect".

Care sunt ultimele evoluții în acest dificil proces de unificare a dreptei politice și cum se raportează PDL și PNL la PMP, aflăm în această seară de la Elena Udrea, în direct, la PRIME TIME NEWS, ora 20.00.