Coronavirus - România: 222559 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Casa construită pe locul celei în care a stat Ion Creangă este de vânzare

Thursday, 22 January 2009, 12:58 Sursă: Realitatea TV

Elev la şcoala de catiheţi din Fălticeni, Ion Creangă a locuit pentru scurt timp într-o casă de pe Uliţa Rădăşenilor. Imobilul a fost dărâmat şi reconstruit înaintea primului Război Mondial, iar pe peretele noii case a fost amplasată o plăcuţă memorială care aminteşte de trecerea marelui povestitor prin acel loc.

''Categoric nu mai este casa în care a stat în gazdă Ion Creangă. Nu mai este casa de pe vremea lui Creangă'', a declarat Aurel Buzincu, director Direcţia de Cultură Suceava.

Chiar şi aşa, casa este considerată obiectiv istoric, aşa că viitorul cumpărător va fi obligat să respecte condiţia de monument. Proprietarul actual s-a gândit că cel mai bine ar fi să vândă clădirea autorităţilor locale. A pus şi un preţ: 400.000 de euro. S-a lovit însă de un refuz.

''Nu ne propunem să achiziţionăm niciun fel de monumente din motivul simplu că nu avem bani'', a precizat Vasile Tofan, primar Fălticeni.

''Părerea mea este că proprietarul forţează un pic nota, vrea să obţină un preţ mai mare'', susţine Aurel Buzincu, director Direcţia de Cultură Suceava.

Preţul real al casei ar fi de cel mult 40.000 de euro, estimează autorităţile locale.


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri